Kies data

Cortile del Belvedere

Cortile del Belvedere: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

1. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Ontmoet jouw deskundige Vaticaanse gids bij het Sint-Pietersplein - een snelle klim met de lift brengt je later naar de top van de koepel, vanwaar je heel Rome en ook ver daarbuiten kunt zien liggen. Het uitzicht is absoluut spectaculair. Terug op vaste grond bezoekt je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is op zich zeldzaam, aangezien de meeste andere aanbieders deze niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem een pauze voor je de korte wandeling maakt naar het comfortabele klantencentrum voor jouw tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Rome: 2,5 uur durende speurtocht door het Vaticaan in het Vaticaan

2. Rome: 2,5 uur durende speurtocht door het Vaticaan in het Vaticaan

Deze gezinsgerichte tour door de wonderen van Vaticaanstad zal uw kinderen gedurende de hele 2,5 uur durende ervaring betrekken. Vandaag leren jij en je kinderen met leuke anekdotes vol details de verhalen die de kunstwerken tot leven brengen. Alle gidsen zijn zorgvuldig uitgekozen als de perfecte reisgenoten voor jou en je gezin. De tour begint voor de Vaticaanse Musea, waar je je gids ontmoet en samen met hen door de voorrangsingang gaat om je tickets te kopen. Zie en voel de geschiedenis terwijl uw kinderen bezig zijn met speurtochten, verhalen en spelletjes in de Vaticaanse tuinen, de Galerij van de Koetsen en de Galerij met Kaarten. U heeft voorrang bij het verlaten van de musea en sluit de reis af op het Sint-Pietersplein.

Rome: privérondleiding Vaticaan in de avond

3. Rome: privérondleiding Vaticaan in de avond

Beleef een exclusieve avondrondleiding door het Vaticaan en zie één van de rijkste kunstcollecties ter wereld zonder de overdagse drukte of de hitte van de middag. Kom meer te weten over zijn meesterwerken in een stille, stressvrije omgeving. Inbegrepen zijn hoogtepunten van de pauselijke paleizen, van de Griekse beelden van de Laocoon tot de prachtige Raphael Kamers. Ervaar een rustige en veel rustiger Sixtijnse kapel. De tour eindigt met een wandeling naar het Sint-Pietersplein, waar je een oriëntatietour door de basiliek krijgt en profiteert van het zeldzame zicht op het plein zonder mensen. De beschikbaarheid is beperkt en rondleidingen vinden slechts één keer per week plaats en vertrekken elke vrijdag om 19:30 uur, dus zorg ervoor dat je vroeg boekt.

Rome: Sixtijnse Kapel, privétour Vaticaan en St. Peters

4. Rome: Sixtijnse Kapel, privétour Vaticaan en St. Peters

Tijdens deze speciale Vaticaanse tour ontdekt u de schatten van de Sixtijnse Kapel, Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek. Vergaap je in het gezelschap van een van je deskundige gidsen aan meesterwerken van Michelangelo en Raphael en verken een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Veel bezoekers worden door de Sixtijnse Kapel gehaast, maar tijdens je Sixtijnse Kapel-tour heb je tijd om naar het plafond te staren en het kunstwerk te bewonderen, terwijl je gids de geheimen van de ingewikkeld gedetailleerde fresco's van Michelangelo verklaart. Dicht bij de Sixtijnse Kapel bevindt zich de suite van particuliere pauselijke appartementen die bekend staan als de Raphael Rooms. Deze prachtig ingerichte kamers bevatten enkele van de beste voorbeelden van Rafaels werk, waaronder de "School van Athene" - een groepsportret van de beroemdste oude filosofen. Tijdens uw bezoek aan de Raphael Rooms zal uw gids uitleggen waarom een jonge schilder uit Urbino werd gekozen voor zo'n prestigieuze commissie, die bewondering en afgunst verdiende. Deze kamers bieden ook een fascinerend inzicht in het leven van het pauselijk hof, evenals de Renaissance-fascinatie voor de klassieke wereld. Vaak over het hoofd gezien door bezoekers die haast hebben om de Sixtijnse Kapel te bereiken, verdienen de Raphael Rooms een meer ontspannen, contemplatief bezoek; je gids zal ervoor zorgen dat je genoeg tijd hebt om de werken van Raphael op je gemak te waarderen. Uw privébezoek aan de Vaticaanse Musea is een unieke gelegenheid om een van de meest opmerkelijke kunstcollecties ter wereld te verkennen. Onder begeleiding van een deskundige kunsthistoricus leer je alles over deze oude meesterwerken, krijg je een grotere waardering voor Romeinse kunst en begrijp je waarom deze kunstwerken zo belangrijk zijn in de bredere context van de kunstgeschiedenis. Een wandeling door de beroemde Kaartengalerij, Pinecone Courtyard en Belvedere Courtyard is een onvergetelijke ervaring - een kans om volledig ondergedompeld te worden in meer dan 2000 jaar kunst. Hoewel het onmogelijk is om de volledige omvang van de enorme collectie van het Vaticaan te zien, kun je tijdens je privétour door de Vaticaanse Musea je tijd optimaliseren door een selectie van niet te missen hoogtepunten te zien, samen met enkele verborgen schatten. Nadat je de Sixtijnse Kapel hebt verlaten, kun je de Sint-Pietersbasiliek direct betreden, zonder in de rij te hoeven wachten. Tijdens uw bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek vertelt uw gids u het fascinerende verhaal van de basiliek in de context van de christelijke geschiedenis, van zijn oorsprong als begraafplaats tot zijn huidige staat van pracht en internationaal belang.

Rome: privétour Vaticaan met vroege toegang

5. Rome: privétour Vaticaan met vroege toegang

Geniet van een exclusieve privé-tour van het Vaticaan met vroege toegang om de mensenmassa's te vermijden. De tour gaat om 08.00 uur van start, voordat het gewone publiek toegang krijgt, waardoor je de kans krijgt de schatten van de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel bijna ongestoord te bewonderen Verken de bijzonderheden van het pauselijke paleis, van de Griekse beelden van de Laocoön-groep tot de tapijten en de magnifieke Kamers van Rafaël. Bekijk dat wat jij wilt bekijken van de verschillende verzamelingen, in de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel of de St-Pietersbasiliek. Je persoonlijke gids zal je niet alleen meer vertellen over de fascinerende historie van het Vaticaan, maar zal je ook wat pauselijke roddels vertellen en minder bekende verhalen over de pausen en de verschillende artiesten.

Rome: Vaticaanse tuinen minibustour met toegang tot de Vaticaanse musea

6. Rome: Vaticaanse tuinen minibustour met toegang tot de Vaticaanse musea

Ervaar zowel de tuinen van Vaticaanstad als de Vaticaanse Musea tijdens deze combinatiereis met inbegrepen toegangskaarten. Leer meer over de tuinen tijdens een minibustour met een audiogids in alle talen, en bezoek vervolgens de musea om op eigen gelegenheid te verkennen. Begin uw dag met een rondleiding door de Vaticaanse tuinen aan boord van een minibus. Sluit uw audiogids aan om meer over het gebied te weten te komen terwijl u achterover leunt en geniet van het geweldige uitzicht. Rijd door de tuinen in Italiaanse, Engelse en Franse stijl om elk van hun onderscheidende kenmerken te bewonderen. Bewonder de formele, geometrische en renaissancistische kenmerken van de tuin in Italiaanse stijl. Als je doorgaat naar de Franse tuin, zie je de geweldige uitdrukking van klassieke barokke kunst, verrijkt met standbeelden en waterpartijen. Ga verder naar de Engelse tuin met meer gedenkwaardige geometrische kenmerken en natuurlijke en kunstmatige elementen zoals grotten, beekjes, bomen, struiken, pagodes, pergola's, tempels en ruïnes. Na het bezoek aan de tuinen krijg je toegang tot de Vaticaanse Musea. Sluit uw dag af met het verkennen van een van de meest bezochte musea ter wereld.

Vaticaanstad: voorrang Vaticaanse musea en Sixtijnse Kapel

7. Vaticaanstad: voorrang Vaticaanse musea en Sixtijnse Kapel

Geniet tijdens deze 3-uur durende tour van een prioriteits toegang en ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden van het Vaticaan! Deze populaire tour bezoekt de musea van het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel, de Papal tombes en de Sint-Pieterbasiliek. Tijdens het bezoek aan de musea van het Vaticaan bekijk je een van de meest belangrijke kunstcollecties ter wereld, verspreid over 1200 ruimtes. Hoogtepunten zijn: de kamers van Raphael, de Sixtijnse Kapel en de antieke Romijnse en Griekse voorwerpen in de binnenplaats Belvedere. De Sixtijnse Kapel is aan het einde van de galerijen te vinden. Jouw gids zorgt ervoor dat je daar snel komt terwijl je onderweg de meest belangrijke meesterstukken kunt bewonderen. Na een bezoek aan de Sixtijnse Kapel heb je direct toegang tot de Sint-Pieterbasiliek: dit is alleen mogelijk met een officiële tour met gids. Jouw gids brengt je ook naar een deel van het Vaticaan dat onder de grond ligt, waar de tombes van vorige pausen te vinden zijn. Vervolgens ga je naar het belangrijkste deel van de Sint-Pieterbasiliek: de grootste basiliek ter wereld. Tijdens dit deel van de tour kun je Michelangelo's Pietà en de beroemde dom die hij ontwierp voor de basiliek, bewonderen. Bekijk ook de massief bronzen Baldacchino of te wel de troonhemel van Bernini, Raphaels Transfiguratie en andere monumenten van artistiek belang. Weer buiten zal jouw gids meer vertellen over de geschiedenis van Vaticaan Stad, de Zwitserse Gardes en hoe het Sint-Pieterplein ontworpen is.

Privérondleiding Vaticaan: musea en Sixtijnse Kapel

8. Privérondleiding Vaticaan: musea en Sixtijnse Kapel

Profiteer van een privérondleiding van de Vaticaanse Museums en bekijk Michelangelo's fantastische fresco's in de Sixtijnse Kapel voor 3 uur. Je wordt opgehaald van de lobby van jouw hotel in Rome (op aanvraag)  en neemt vervolgens een taxi naar de ingang van de Vaticaanse Musea. Voordat je de galerijen binnengaat bekijk je een deel van de mooie Vaticaanse tuinen vanaf het Hof van Belvedere dat ontworpen is door Donato Bramante. De lange binnenplaats verbindt het Vaticaanse Paleis met de Villa Belvedere door middel van een reeks verhogingen die met trappen verbonden zijn. Ga de musea binnen en loop door de Kaartengalerij naar de Stanze di Raffaello. De grootste van de 4 zalen is de Sala di Costantino, hier zul je jouw museumrondleiding ook afsluiten. Je zult ook de Stanza di Eliodoro, de Stanza Della Segnatura en de Stanza dell’incendio del Borgo bekijken. Ga verder naar de Sixtijnse Kapel om de legendarische fesco's van Michelangelo, Sandro Botticelli, Pietro Perugino, Pinturicchio en anderen te bewonderen. Het plafond, en in het bijzonder "Het Laatste Oordeel", wordt door velen als Michelangelo's grootste meesterwerk gezien. Je gids zal je dan meenemen naar de grootste basiliek ter wereld en je Michelangelo Buonarroti’s standbeeld "La Pietà" laten zien.

Vaticaanstad: privérondleiding

9. Vaticaanstad: privérondleiding

Je bewondert antieke beelden zoals de Laocoonte en de Apollo Belvedere en mozaïeken uit oude Romeinse villa's. Je loopt door de Gallery of Maps uit de 16e eeuw en nog veel meer. Ontdek de geheimen van de Sixtijnse Kapel, zo goed verborgen door Michelangelo. De fresco's zijn prachtig, maar de betekenissen zijn misschien nog wel belangrijker. Michelangelo's voorstellingen gaan over veel meer dan alleen schoonheid. Daarna gaat je tour verder naar het interieur van de Sint-Pietersbasiliek en vervolgens naar het Sint-Pietersplein. Dit is de plaats waar de gelovigen wachten op witte rook die uit de schoorsteen komt, wat de verkiezing van een nieuwe paus betekent, en ook op de pauselijke zegen, Urbi et Orbi. Luister naar verhalen over de geschiedenis van het Vaticaan, inclusief intriges en samenzweringen in het pauselijke hof, machtsvertoon en de status en rijkdom van vele pausen. Je hoort ook over bescheiden pausen die niets liever wilden dan de gelegenheid tot contemplatie en een terugkeer van de kerk naar de oorspronkelijke christelijke idealen.

Rome: 2-daagse privé VIP meeslepende tour

10. Rome: 2-daagse privé VIP meeslepende tour

Begin bij de Boog van Constantijn en begin een privétour door het Colosseum met een best beoordeelde lokale gids. Leer meer over de geschiedenis van dit verbazingwekkende monument, het geweld van de spelen en de levens van de gladiatoren. Maak een korte wandeling om de adembenemende ruïnes van het Forum Romanum te verkennen. Ga vervolgens naar de historische Capitolineberg en geniet van een pauze in een bar met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Stop voor een stevige lunch in een door de gids aanbevolen restaurant, waar u heerlijke lokale gerechten kunt proeven. Na de lunch bezoekt u de Spaanse Trappen, de Trevi-fontein, Piazza Sant'Eustachio, Piazza Navona en Campo de'Fiori. Bekijk het Pantheon en de tempel van Hadrianus. Wandel door het prachtige Piazza Farnese voor een gedenkwaardig einde van de eerste dag van je tweedaagse privétour. Begin de tweede dag met een bezoek aan de Vaticaanse Musea, die een van de grootste kunstcollecties ter wereld bieden. Bezoek het Belvedere Courtyard, de Raphael Rooms en de Sixtijnse Kapel, een van de artistieke wereldwonderen. Luister naar verhalen over de compositie en het buitengewone leven van Michelangelo, waardoor je een dieper begrip krijgt van de fresco's. Na de lunch in een traditioneel restaurant gaat u verder met uw Vaticaan-tour naar de Sint-Pietersbasiliek en verwonder u over het genie van Bernini, die het piazza en de immense zuilengalerij ontwierp. Luister naar verhalen en legendes van de pausen en kunstenaars die het Vaticaan transformeerden. Ten slotte, maak een korte wandeling door Borgo Pio, het overgebleven middeleeuwse deel van de stad. Stop bij Castel Sant'Angelo, een imposant fort dat uitkijkt over de Tiber. Klim naar de top van het kasteel voor een spectaculair uitzicht op de rivier en het Vaticaan.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 17

Sitemap Cortile del Belvedere

Wil je alle activiteiten in Cortile del Belvedere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cortile del Belvedere

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 36.909 beoordelingen

Ik kan het iedereen aanraden om te doen. Mijn zoon is historicus en hij was onder de indruk van de kennis en vaardigheden van de gids (die aanneemt dat je weet dat het verhaal van Romulus en Remus een legende is). De rondleiding werd uitgevoerd door een enthousiaste Marianne van When In Rome Tours. Het werkt met oortjes, dus alles gaat op een normale toon en je kunt een beetje temporiseren zonder iets te missen. Voor zover we hebben gezien was zij de enige gids die een slinger gaf aan de Sphere Within Sphere. We hebben veel bijgeleerd en interessant zijn de vele details waar de gids ons op wijst en over vertelt (en Russell Brand heeft zijn verhaal over de Creation Of Adam duidelijk niet zelf bedacht). Er zit een goede opbouw in de rondleidingen (want het zijn er eigenlijk twee met een uurtje pauze). Ook de moderne(re) kunst in het Vaticaan krijgt de aandacht, al was het op een gegeven moment wel opschieten geblazen... de vijfeneenhalf uur zijn zó voorbij.

Excellent tour witch shows you all the beaty of the Vatican. The climb tot the dome is a great experience, but also the visit at the Vatican Musea (including the Sixt. Chapel) is breathtaking and takes as long as you plan yourself. Our guide, Marianne, was well informed and very professional.

Chiara was een super leuke, gezellige en veel wetende gids! Is echt een aanrader, was een lange tour maar door de vele humor had je dit totaal niet in de gaten.

Prachtige verhalen bij nog mooiere plaatjes, verteld door gids Massimo die ons perfect informeerde en ook nog gevoel voor humor had.

Very great host, Massimo! We loved everything, we saw a lot. It was mindblowing and worth paying for.