Kies data

Cortile del Belvedere

Cortile del Belvedere: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

1. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

2. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Bezoek het Vaticaan van boven naar beneden met deze unieke rondleiding inclusief bezoek aan de top van de koepel ontworpen door Michelangelo. Daarna ga je naar beneden naar de Pauselijke Crypten en Catacomben om de ervaring compleet te maken. Geniet bovendien van voorrangstoegang tot de belangrijkste Vaticaanse Musea. Ontmoet je deskundige Vaticaanse gids op het Sint-Pietersplein en volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Neem de lift naar boven en doe meteen je dagelijkse portie lichaamsbeweging terwijl je de resterende 320 trappen omhoogklimt. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de top, die de wandeling naar boven meer dan waard is. Terug op vaste grond bezoek je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is bijzonder, aangezien de meeste andere aanbieders dit niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem even pauze voordat je naar het comfortabele klantencentrum wandelt voor je tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Rome: Vaticaanse musea en Sint-Pieter, en pauselijke graven

3. Rome: Vaticaanse musea en Sint-Pieter, en pauselijke graven

Verken het UNESCO-werelderfgoed Vaticaanstad tijdens een rondleiding langs al zijn belangrijkste schatten. Ontdek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek en de pauselijke graven, allemaal inbegrepen in deze tour, inclusief snelle toegang om het meeste uit je dag te halen. Begin de tour in de Vaticaanse Musea en ontdek meesterwerken van een aantal van 's werelds meest vooraanstaande kunstenaars. Volg een gids in de door jou gekozen taal naar de belangrijkste delen van het museum, waaronder de Kaartengalerij en de Tapijtengalerij. Ga de Sixtijnse Kapel binnen om de glorie te aanschouwen van Michelangelo's veelgeprezen meesterwerk 'Het Laatste Oordeel', een van de beroemdste kunstwerken ooit gemaakt. Bewonder vervolgens het prachtige interieur van de Sint-Pietersbasiliek waar je versnelde toegang hebt. Sta versteld van een van de heiligste plaatsen ter wereld en bewonder Michelangelo's prachtige 'La Pieta'. Maak je bezoek aan Vaticaanstad compleet in de pauselijke graftombes en zie de rustplaats van vele pausen en royals. Waardeer het religieuze belang van deze begraafplaats en bekijk de sarcofagen, fresco's en graven in de buurt van de begraafplaats van de Sint-Pieter.

Vaticaan: rondleiding tuinen, musea en Sixtijnse Kapel

4. Vaticaan: rondleiding tuinen, musea en Sixtijnse Kapel

Geniet van een exclusief bezoek aan Vaticaanstad tijdens een rondleiding met een professionele gids. Ontdek de prachtige Vaticaanse tuinen, de collecties van de Vaticaanse Musea en de betoverende Sixtijnse Kapel. Begin je reis met een minibustour door de Vaticaanse tuinen: bekijk het Paus Emerito-huis, het Vaticaanse radiostation, de Academie van Wetenschappen, de voormalige zomerresidentie van de paus, een stuk van de originele Berlijnse muur en de "Fontana dell'Aquilone." Bekijk de Sint-Pietersbasiliek van achteren en bewonder de koepel vanuit een uniek perspectief. Bezoek de Gallery of Maps, de Gallery of Tapestries and Candelabras en de Chapel of Pio V. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder de fresco's van Michelangelo die de loop van de kunst voor altijd hebben veranderd. Daarna kun je in je eigen tempo de Sint-Pietersbasiliek verkennen. Wandel door de opvallende zijbeuken van 's werelds grootste kerk. Bewonder de "Pieta" van Michelangelo en de prachtig gebeeldhouwde Bernini-preekstoel.

Rome: 2,5 uur durende speurtocht door het Vaticaan in het Vaticaan

5. Rome: 2,5 uur durende speurtocht door het Vaticaan in het Vaticaan

Deze gezinsgerichte tour door de wonderen van Vaticaanstad zal uw kinderen gedurende de hele 2,5 uur durende ervaring betrekken. Vandaag leren jij en je kinderen met leuke anekdotes vol details de verhalen die de kunstwerken tot leven brengen. Alle gidsen zijn zorgvuldig uitgekozen als de perfecte reisgenoten voor jou en je gezin. De tour begint voor de Vaticaanse Musea, waar je je gids ontmoet en samen met hen door de voorrangsingang gaat om je tickets te kopen. Zie en voel de geschiedenis terwijl uw kinderen bezig zijn met speurtochten, verhalen en spelletjes in de Vaticaanse tuinen, de Galerij van de Koetsen en de Galerij met Kaarten. U heeft voorrang bij het verlaten van de musea en sluit de reis af op het Sint-Pietersplein.

Rome: Vaticaanmuseum, Sixtijnse Kapel & St. Peter's Tour

6. Rome: Vaticaanmuseum, Sixtijnse Kapel & St. Peter's Tour

Vermijd de lange rijen met vroege toegang tot de Sint-Pietersbasiliek. Ga naar het eerste niveau, je kunt een lift nemen of de trap op. Op dit niveau ziet u de sierlijke details van de binnenkant van de koepel en kijkt u uit over Vaticaanstad. Als je klaar bent voor de uitdaging, beklim dan nog 300 treden naar de top van de koepel voor een fantastisch uitzicht over de hele stad. Bewonder na de koepelklim het sierlijke interieur van de Sint-Pietersbasiliek tijdens een rondleiding. Bekijk de verbazingwekkende werken in de kerk, zoals La Pieta van Michaelangelo en Baldacchino van Bernini. Loop vervolgens met je gids naar de ingang van de Vaticaanse Musea voor een rondleiding door een uitgebreide collectie kunstwerken en schatten. Verken de Gallery of Tapestries, de Gallery of the Candelabra en de Gallery of Maps. Kom aan in de Sixtijnse Kapel en leer meer over de fresco's en geschiedenis van de kapel met je gids. Na het zien van het meesterwerk van Michelangelo. Verken andere delen van de Vaticaanse Musea, waaronder het Pio Clementino Museum, Borgia Apartments en Raphael Rooms.

Beste van het Vaticaan: hoogtepunten met voorrang

7. Beste van het Vaticaan: hoogtepunten met voorrang

Sla de rij over en zie het beste van de Eeuwige Stad: de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Een ervaren gids begeleidt je tijdens je hele bezoek. Tijdens de ochtendrondleiding bekijk je de hoogtepunten van misschien wel de belangrijkste kunstcollectie ter wereld. Het museum, dat bestaat uit meer dan 1200 galerijen, omvat de kamers van Raphael, de Sixtijnse kapel en de oude Romeinse en Griekse stukken in de binnenplaats van het Belvedere. De Sixtijnse kapel bevindt zich aan het einde van de galerijen en je gids neemt het kortst mogelijke pad, zodat je daar snel en zonder onnodig wachten aankomt. Je passeert de belangrijkste meesterwerken en je gids zorgt ervoor dat je niets mist. Kom meer te weten over de achtergrond van de Sixtijnse kapel, vanaf de ingebruikname tot de laatste hand wordt gelegd aan de afwerking. Je leert ook feiten van fictie onderscheiden als het om de Kapel gaat.

Rome: Vaticaanstad Hoogtepunten Tour met Skip-the-Line Toegang

8. Rome: Vaticaanstad Hoogtepunten Tour met Skip-the-Line Toegang

Bespaar kostbare tijd in Rome met skip-the-line toegang tot de populaire monumenten van Vaticaanstad tijdens deze rondleiding door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Volg een zorgvuldig ontworpen route om het beste van de stadstaat te zien en onschatbare schatten te bewonderen, zoals het massieve bronzen beeld in de Pinecone Courtyard en de historische kaarten in de speciale Kaartengalerij van het Vaticaan Museum. Bekijk het raadselachtige beeldhouwwerk van Laocoön en zijn zonen en bespreek met je gids technieken die door verschillende kunstenaars worden gebruikt. Bewonder het wonderbaarlijke plafond van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en krijg meer informatie over de 4 jaar slopende arbeid die nodig was om te voltooien. Sluit je tour af in de Sint-Pietersbasiliek. Wees getuige van de onvergelijkbare grootsheid van de mozaïeken, gouden plafonds, gigantische beelden en de spectaculaire koepel.

Rome: voorrangstoegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

9. Rome: voorrangstoegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Sla aan het begin van de rondleiding de altijd lange wachtrijen bij het museum over, en begeef je direct naar de galerijen, waar enkele van de beroemdste kunstwerken ter wereld op je wachten. Deze speciaal ontworpen route brengt je langs alle onmisbare kunstwerken, maar neemt je ook mee langs een paar minder bekende werken die je werkelijk versteld doen staan. Je deskundige, Engelssprekende gids biedt je naast leuke anekdotes ook nieuwe inzichten en schildert de context van de werken terwijl je de Stanze di Raffaello, de Cortile del Belvedere met de 'Apollo Belvedere' en de Laocoöngroep, de Cortile della Pigna, de kroonluchtergalerij, de kaartengalerij en de wandtapijtengalerij verkent. Het klapstuk is natuurlijk de Sixtijnse Kapel. Je gids bereidt je voor op je tijd in de kapel door je de verhalen achter de schepping van de beroemde fresco's te vertellen en door hun betekenis uit te leggen. Vervolgens kun je de ruimte betreden en in haar volle glorie bewonderen, inclusief het zelfportret van Michelangelo en de nogal pijnlijke wraak die hij nam op de assistent van de paus (hij was niet zijn grootste fan...). Sla de rij over bij een speciale ingang tot de Sint-Pieter. Je gids wijst de belangrijkste elementen van het interieur aan, waaronder Michelangelo's Pieta, het Baldakijn van Bernini, de imposante koepel en nog veel meer. Het Vaticaan is meer dan slechts een museum. Het is de residentie van de paus en de katholieke kerk en is een van de kleinste maar ook machtigste staten ter wereld. Tijdens deze persoonlijke rondleiding zorgt je gids voor overzicht op dit alles – van pauselijke schandalen tot meesters uit de renaissance en de dagelijkse routine van Vaticaanstad.

Privérondleiding door Vaticaanse Musea

10. Privérondleiding door Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea - algemeen erkend als een van de beste kunstcollecties ter wereld - zijn 's nachts meestal gesloten voor het publiek. Tijdens deze Vaticaanse avondtour heb je de mogelijkheid om Griekse beelden, de Sixtijnse Kapel en meesterwerken uit de Renaissance in het donker en de Vaticaanse Musea te ontdekken met een deskundige privégids. Wanneer de avond valt, verandert de sfeer van de Vaticaanse Musea. U zult versteld staan van de tijdloze schoonheid van deze grootse galerijen. Je wandelt door enorme vertrekken met fresco's en gangen met enkele van de beroemdste beelden uit de oudheid, genietend van de betoverende sfeer die alleen in de stilte van de avond kan worden ervaren. De pracht van het Vaticaan blijft je verbazen, maar je bezoek wordt verder verrijkt door de uitleg van je persoonlijke gids. Je ziet werken van Michelangelo, Raphael en Bernini en ontdekt wat deze grote kunstenaars inspireerde. Deze tour is zorgvuldig gepland om je tijd te optimaliseren en laat je hoogtepunten zien zoals de Sixtijnse Kapel en Raphael-kamers, evenals enkele van de verborgen schatten van de Belvedere-binnenplaats, de galerij met kaarten en de galerij met wandtapijten. Het Vaticaan staat over de hele wereld bekend om zijn verbazingwekkende collectie Griekse en Romeinse kunst. Een renaissance-enthousiasme voor klassieke kunstwerken leidde tot de herontdekking en tentoonstelling van grote werken zoals de Laocoon - een ontroerende weergave van de strijd van een gedoemde familie - en de esthetische perfectie van de Apollo Belvedere. Ontdek de verhalen en de geheimen van deze prachtige sculpturen tijdens je privérondleiding door het Vaticaan, waarbij je de binnenplaats van de dennenappel, de binnenplaats van Belvedere, de galerij van de kandelaar en vele andere beroemde delen van de Vaticaanse Musea verkent. Een onbetwist hoogtepunt van de tour is ongetwijfeld een wandeling door de Raphael Rooms. Verbluffende fresco's van Raphael sieren de muren en plafonds van de meest luxueuze kamers in de pauselijke appartementen, waaronder de beroemde School van Athene. Dit indrukwekkende fresco toont niet alleen Rafaëls grootste talent, maar biedt ook een fascinerend inzicht in de kunst en filosofie van de Renaissance. Je reis door de Raphael Rooms neemt je mee naar de Sixtijnse Kapel-tour. Het is een onvergetelijke ervaring om de ontzagwekkende fresco's van Michelangelo met eigen ogen te zien. Leer meer over het opmerkelijke leven en werk van Michelangelo, een van de grootste kunstenaars aller tijden, terwijl je de rijke details van het beroemdste plafond ter wereld bestudeert. Tijdens je privérondleiding door de Sixtijnse Kapel heb je de mogelijkheid om de schilderijen van dichtbij te bewonderen en het verhaal achter het Laatste Oordeel te horen. Dit enorme schilderij aan de altaarmuur was verrassend controversieel toen het voor het eerst werd onthuld, om redenen die je zult ontdekken tijdens je privérondleiding. Met de hulp van je deskundige gids scheid je feit van fictie en leer je de waarheid over het meesterwerk van Michelangelo.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
31 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Cortile del Belvedere

Wil je alle activiteiten in Cortile del Belvedere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cortile del Belvedere

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 36.909 beoordelingen

Zeer groot leiderschap. Zeer deskundige gids die goed reageerde op de groep volwassenen en kinderen. 's Avonds waren er maar zoveel mensen in het museum dat je de kunst echt kon zien en ervan kon genieten! Kortom een aanrader!

Very great host, Massimo! We loved everything, we saw a lot. It was mindblowing and worth paying for.

Erg informatief. Het bezoek waard. De gids geeft je veel info en maakt de tour echt interessant.

Zeer aangename en complete gids in zijn uitleg die ik ten zeerste aanbeveel.

Perfecte organisatie met fantastische gids Sandra.