Datums kiezen

Wenen
Musea & tentoonstellingen

Musea & tentoonstellingen

Wenen Musea & tentoonstellingen: onze aanbevelingen

Wenen: Toegangsbewijs Upper Belvedere & permanente collectie

1. Wenen: Toegangsbewijs Upper Belvedere & permanente collectie

Het Belvedere in Wenen is een van de meest toonaangevende musea ter wereld. De beroemde kunstcollectie omvat werken van de middeleeuwen tot nu. Het unieke complex, met de twee paleizen van het Bovenste en Benedenste Belvedere en de uitgestrekte tuinen, is een van de meest verbluffende barokke architectonische hoogstandjes ter wereld. Hoogtepunten zijn 's werelds grootste collectie schilderijen van Gustav Klimt en prominente werken uit de perioden van de Weense Biedermeier, Oostenrijkse barok, Wenen rond 1900 en het Franse impressionisme. Nu, voor het eerst in tientallen jaren, worden er in het museum weer grootschalige speciale tentoonstellingen gehouden die je tijdens je bezoek kunt bewonderen. In de 18e eeuw gaf de Oostenrijkse generaal prins Eugene van Savoye de opdracht aan de beroemde barokarchitect Johann Lukas von Hildebrandt om het complex te bouwen. Na de dood van prins Eugene kocht keizerin Maria Theresia het hele complex en veranderde de Upper Belvedere in een tentoonstellingsruimte voor de keizerlijke collecties - waardoor het een van de eerste openbare musea ter wereld werd. In het Beneden Belvedère, vroeger de residentie van prins Eugene, worden illustere tentoonstellingen gehouden. De baroktuinen van het Belvedere behoren tot de mooiste ter wereld. De hoofdtuin ligt tussen de Lower en de Upper Belvedere en strekt zich uit over drie grote terrassen. Het Belvedere park is ook de thuisbasis van de Botanische Tuin en de oudste Alpentuin van Europa. Hoogtepunten van de tentoonstelling: Doorlopend: Picture this! De Belvedere Collectie van Cranach tot EXPORT 9 november 2023 - 11 februari 2024: Gustav Klimt Adele Bloch-Bauer II 24 november 2023 - 19 juni 2024: Nedko Solakov A Cornered Solo Show #3 (met Charles Esche als mijn artistiek geweten) 19 oktober 2023 - 14 april 2024: CARLONE CONTEMPORARY: Michail Michailov Stof tot stof 12 april 2024 - 29 september 2024: IN-ZICHT: Franz Anton Maulbertsch 21 februari 2025 - 7 september 2025: Gustav Klimt Pigment & Pixel

Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijden in de Karlskirche

2. Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijden in de Karlskirche

Beleef Vivaldi's Vier Jaargetijden, een meesterwerk van klassieke muziek. Bezoek de Karlskirche in Wenen en luister naar de concerto's van een strijkkwartet en basso continuo. De uitvoering door Orkest 1756, een ensemble met ambachtelijke instrumenten, maakt dit concert zo bijzonder. Geniet van een reis door de tijd met dit avondconcert voor een onvergetelijke belevenis vol met historische klanken. De Vier Jaargetijden omvat 4 van de 12 revolutionaire vioolconcerten die elk seizoen van het jaar verbeelden. Vier sonnetten vormen de inspiratiebron voor dit meesterwerk dat je meeneemt naar een wereld van geluid - met donder en bliksem, krakend ijs en vogelgezang, een slapende herdersjongen, jachtpartijen en naar vele andere plekken. Programma: Le quattro stagioni – De Vier Jaargetijden Lente, opus 8, nr. 1 Zomer, opus 8, nr. 2 Herfst, opus 8, nr. 3 Winter, opus 8, nr. 4 Een of twee extra delen die van week tot week veranderen en van de volgende componisten kunnen zijn: Werk van W.A. Mozart, J.S. Bach, H.I.F. Biber en andere grote componisten.

Wenen: ritje reuzenrad zonder wachtrij

3. Wenen: ritje reuzenrad zonder wachtrij

Ervaar een rit in het bekende reuzenrad van Wenen, een hotspot van de Oostenrijkse hoofdstad en een symbool voor het wereldberoemde Wiener Prater. Met zijn iconische silhouet is het reuzenrad een must-see attractie voor iedereen die Wenen bezoekt. Een rit op het reuzenrad in Wenen is een absolute must, net als het bezoeken van Schloss Schönbrunn, de Stephansdom en de Spaanse Rijschool. Een rit op deze belangrijke en fascinerende structuur én de prachtige uitzichten over de hele stad, maken dit reuzenrad tot een waar cultureel en architectonisch hoogtepunt voor alle bezoekers van Wenen. Zonder een ritje in het reuzenrad gemaakt te hebben en het prachtige uitzicht gezien te hebben, heb je Wenen eigenlijk niet gezien! Het reuzenrad van Wenen draait met een snelheid van 2,7 kilometer per uur. Een volledige rotatie neemt net iets meer dan 4 minuten in beslag, dat is, als het reuzenrad niet stopt om mensen uit of in te laten stappen. Een ritje duurt meestal tussen de 12 en de 15 minuten, waarin je geniet van prachtig uitzicht over Wenen en haar omgeving, waaronder de heuvels rond Wenen, de Donau, het Marchfeld en het Karpatenbekken.

Wenen: Schönbrunn Paleis & Tuinen voorrangstoegang

4. Wenen: Schönbrunn Paleis & Tuinen voorrangstoegang

Bezoek het paleis en de tuinen van Schönbrunn en krijg snel toegang tot dit Weense juweeltje tijdens een rondleiding met voorrangstickets. Volg een gediplomeerde gids door de luxe interieurs, leer meer over de Habsburgse koninklijke familie en verken de sierlijke paleistuinen. Ontmoet je gids voor het paleis en begin met een informatieve inleiding tot de geschiedenis van het koninklijke complex. Ontvang een modern audioapparaat zodat je onderweg altijd de live vertelling van de tour kunt horen. Profiteer van voorrangstickets en krijg snelle toegang tot het paleis. Bewonder de grote ingang en begin je rondleiding door 22 kamers van het beroemde Oostenrijkse paleis. Bekijk de 40 meter lange Grote Galerij en de Ceremoniezaal en zie hoe de Habsburgse dynastie leefde terwijl je door weelderige zalen slentert en in privékamers gluurt. Luister naar vermakelijke verhalen over het voormalige koningshuis, die door je lokale en vriendelijke gids zijn doordrenkt met typisch Weense humor. Leer niet alleen over de fascinerende geschiedenis van de koninklijke familie Habsburgers en de beroemde keizerin Sissi, maar ook over hoe het paleis zich in de moderne tijd heeft ontwikkeld en waar de koninklijke nakomelingen nu wonen. Na de rondleiding heb je de kans om in je eigen tempo door de tuinen te lopen en de Gloriette te spotten, een boog op een heuvel die over de wouden van Wenen uitkijkt.

Wenen: training in de Spaanse Rijschool

5. Wenen: training in de Spaanse Rijschool

Je bezoekt de Spaanse Rijschool in Wenen en bekijkt de paarden terwijl ze hun oefeningen doen. In de prachtige barokke Winterreitschule krijg je inzicht in de jarenlange training van de Lipizzaners en hun berijders. De ochtendtraining van de paarden wordt begeleid door klassieke Weense muziek. De training bestaat uit ontspanningsoefeningen, het perfectioneren van bewegingen en het versterken van bepaalde spieren. De beroemde sprongen levade, courbette en capriole, die tijdens voorstellingen van de Spaanse Rijschool worden uitgevoerd, zijn slechts sporadisch tijdens de ochtendoefeningen te zien. De witte Lipizzaner hengsten moeten bijna elke dag hun routine oefenen met hun berijders. Het belangrijkste doel van deze ochtendoefeningen is om de paarden atletisch en gezond te houden, maar ook om bepaalde spiergroepen op te bouwen die nodig zijn voor de oefeningen van de haute école.

Wenen: Dagtocht Hallstatt & Alpentoppen met Skywalk Lift

6. Wenen: Dagtocht Hallstatt & Alpentoppen met Skywalk Lift

Verken de prachtige regio Salzkammergut, een Unesco-werelderfgoedlocatie, tijdens een rondleiding. Bekijk het sneeuwwitte kasteel, de prachtige berggebieden, de stad Hallstatt en meer. Geniet van een handige ophaalservice rechtstreeks vanaf uw centraal gelegen hotel in Wenen of kies ervoor om naar een centraal ontmoetingspunt te gaan als u in een hotel buiten het ophaalgebied verblijft of in andere accommodaties zoals een appartement. Stap aan boord van uw bus en vertrek naar de prachtige regio Salzkammergut. Je eerste stop is Schloss Ort, een sneeuwwit kasteel waar talloze koppels van dromen om hun huwelijk te vieren. Maak van de gelegenheid gebruik om wat foto's te maken op de beroemde houten brug. Ga verder naar het hart van de regio Salzkammergut, de fantastische stad Hallstatt, gelegen aan de oevers van een azuurblauw meer. Beklim de Skywalk voor een adembenemend uitzicht over de stad, het meer en de bergen. Je hebt wat vrije tijd om te lunchen of om door de smalle straatjes van de stad te dwalen. Bewonder het onvergetelijke natuurlijke landschap van het gebied voordat u doorgaat naar Wenen, waar uw tour eindigt bij de Weense Staatsopera.

Wenen: Citycard voor openbaar vervoer en kortingen op attracties

7. Wenen: Citycard voor openbaar vervoer en kortingen op attracties

Met de Vienna City Card reis je met alle gemak door de hoofdstad van Oostenrijk. Na activering heb je 24, 48 of 72 uur de tijd om de hele stad te verkennen met gratis en onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer, waaronder metro, trams, regionale treinen, bussen en nachtbussen (zone 100). Geniet van talloze voordelen tijdens je verblijf, bij musea en bezienswaardigheden, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkels, 20% korting bij deelnemende restaurants, en nog veel meer (maximaal 7 dagen). Bespaar tot wel 50% met de kortingen. Als je met je gezin reist, heb je geluk: één kind onder de 15 jaar mag gratis meereizen met de houder van een City Card. Zie de app 'ivie - Your Personal Vienna Guide' voor alle informatie over de kortingen die je met de kaart kunt krijgen. Download ivie, voer je 8-cijferige code in om je digitale Vienna City Card te activeren en gebruiken.

Wenen: Hop-On Hop-Off Sightseeing Bus Tour

8. Wenen: Hop-On Hop-Off Sightseeing Bus Tour

Stap op een bus en verken Wenen zoals jij dat wilt. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak als je wilt in of uit de bus stappen bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt ervaren. U kunt ook gewoon plaatsnemen en genieten van een rondleiding door de stad met interessant en informatief commentaar. Kies uit 3 routes, die je elk naar een ander deel van Wenen brengen. Bekijk de Staatsopera, het Kunsthistorisches Museum (Museum voor Kunstgeschiedenis), Heldenplatz (Heldenplein), het Parlement, het Burgtheater en het magnifieke Hilton Hotel. Of laat u naar Schloss Schönbrunn en Slot Belvedere brengen voordat u het KunstHausWien-museum of UNO City bezoekt - de keuze is aan u! Je tour biedt 3 verschillende busroutes, die naar wens kunnen worden gecombineerd: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de ringweg, zoals de Staatsopera, Paleis Hofburg, het Parlement en het Burgtheater. haltes: Staatsopera - Museum voor Kunstgeschiedenis/Heldenplein - Mariahilfer Straße/Winkelstraat - Burgtheater/Stadhuis - Universiteit - Liebenberg Denkmal/Universiteit - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votiv Church - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Toegepaste Kunsten - Stadspark - Strauss Monument - Staatsopera Bussen arriveren elke 10 tot 20 minuten. De duur is 60 minuten. Maandag - zondag, 09:20 - 18:30 uur. Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, de Schwarzenberg Platz en Slot Belvedere. haltes: Staatsopera - Westbahnhof/treinstation - Schloss Schönbrunn - Centraal Station - Museum voor moderne kunst - Slot Belvedere - Untere Belvedere - Staatsopera Bussen arriveren elke 15 tot 30 minuten. De duur is 75 minuten. Maandag - zondag, 09:15 - 18:15 uur. De rit van de Staatsopera naar Schloss Schönbrunn duurt ongeveer 36 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Prater-gebied" waar u kennis kunt maken met alle meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, het Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het Stadtpark. haltes: MAK/Museum voor Toegepaste Kunsten - Stadspark - Straussmonument - Staatsopera - Museum voor Kunstgeschiedenis/Heldenplein - Mariahilfer Straße/Winkelstraat - Burgtheater/Stadhuis - Universiteit - Liebenberg Denkmal/Universiteit - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votivkerk - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - Kunst Haus/Museum Hundertwasser - Riesenrad/Reuzenrad - DDSG (Pier6 keizerlijke brug - Donauturm/Donautoren - Alte Donau/Oude Donau - Uno City - Donauinsel/Donau-eiland - Praterstern/Treinstation - Taborstraße/Museum voor Misdaad - DDSG City Cruises - MAK/Museum voor Toegepaste Kunsten Bussen arriveren elke 15 tot 20 minuten. De duur is 120 minuten. Maandag - zondag, 09:20 - 18:40 uur. Je ticket bevat ook een zelfgeleide wandeling met een app om het muzikale erfgoed van de stad te ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste muziekzalen van Wenen. Bekijk de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, het concertgebouw van Wenen, het House of Music en het Beethoven-museum. Haal je koptelefoon en een kaart op bij het servicecentrum van de lokale partner en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van zicht naar zicht te reizen. U scant de QR-codes bij elke halte om er meer over te weten te komen.

Wenen: voorrangstickets voor Tiergarten Schönbrunn

9. Wenen: voorrangstickets voor Tiergarten Schönbrunn

Bezoek de dierentuin Schönbrunn, de oudste dierentuin ter wereld en vijf keer op rij de beste dierentuin van Europa. Als onderdeel van een UNESCO-werelderfgoed met de keizerlijke zomerresidentie van paleis Schönbrunn in het midden, ervaar de unieke mix van cultuur en natuur van de dierentuin, bevordering van natuurbehoud en biodiversiteit, en keizerlijke charme. 700 soorten: van miereneters tot zebra's Bekijk 700 soorten van over de hele wereld, waarvan sommige ernstig worden bedreigd. Verken een 17 hectare groot terrein en vind giraffen, orang-oetans die aan touwen slingeren, Siberische tijgers die dommelen op hun platforms, koala's die door stapels eucalyptusbladeren kauwen, Afrikaanse olifanten die zich wentelen in hun modderbaden en stokstaartjes die rondrollen en graven in het zand. Sterrenattractie: reuzenpanda's Maak kennis met de populairste bewoners van de dierentuin, de reuzenpanda's. Lees meer over hoe Schönbrunn slechts een van de weinige dierentuinen over de hele wereld is die door de Volksrepubliek China een paar panda's heeft toevertrouwd. Begrijp de manieren waarop de dierentuin uniek is in het helpen van deze bedreigde diersoort om op natuurlijke wijze te broeden. Wereldtour door de dierenverblijven Zoek een schuilplaats bij slecht weer in de talrijke dierenverblijven. Verlies jezelf in het twee verdiepingen tellende regenwoudhuis, dat een rijke verscheidenheid aan tropische flora en fauna herbergt. Sluit de ogen met glinsterende vissen en fascinerende reptielen in het aquariumterrarium. Zie doodskopapen en roodkraagmaki's. Krijg een onderwaterbeeld van de zeehonden en pinguïns in het Polarium. Kijk hoe ijsberen duiken onder de bij het naburige Polardom. Ontdek interessante feiten over zeldzame rassen van boerderijdieren in de Tirolerhof.

Rondleiding Spaanse Rijschool Wenen

10. Rondleiding Spaanse Rijschool Wenen

De Spaanse Rijschool van Wenen is al meer dan 450 jaar onafgebroken in werking. Ze blijft de klassieke paardrijkunst cultiveren in de renaissance-traditie van de Haute Ecole. Tijdens een exclusieve achter-de-schermen-rondleiding van 55 minuten, bezoek je de Winterrijschool, een juweel van de barokke architectuur, de Zomerrijschool, met 's werelds grootste ovale stapmolen, en de stallen in Stallburg. Stallburg is het belangrijkste renaissancistische gebouw van Wenen en beschikt over een overdekte binnenplaats en de historische stallen van de Lipizzaner hengsten. Kom meer te weten over de geschiedenis van de paardensport en over de Lipizzaner hengsten, de sterren van deze instelling.

120 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Echte mustsees

Wenen

Wenen

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Wenen

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Wenen?

Verken Wenen

Lees onze volledige gids voor Wenen of ontdek de beste ervaringen van de stad.

Wat anderen zeggen over Wenen

Uitstekende gids, interessante informatie gegeven. de prijs was iets te hoog (48 euro), aangezien we de tuinen toch gratis hadden kunnen zien.

Wat een beleving, echt een aanrader! Ik was er met mijn dochter van 7 en die vond het ook geweldig. Bedankt voor de onvergetelijke dag

1. Heel eenvoudig online bestellen. 2. Gemakkelijke toegang tot de ontmoetingsplaats dankzij de 'GetYourGuide'-applicatie

Geweldig! Zeer mooie belevenis, en ondanks mijn fysieke beperking heb ik met rollator alles kunnen zien.

Het was spannend en een zeer deskundige gids. We zaten in een luxe hotel, we waren maar met 6 personen.