Wenen Musea & tentoonstellingen

Wenen Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Schloss Schönbrunn: tour inclusief tuinen

1. Schloss Schönbrunn: tour inclusief tuinen

Maak kennis met je gids bij de voormalige zomerresidentie van de Habsburgers. Bewonder de barokke façade van het paleis en sla dan rij voor de kassa over en ga naar binnen om de extravagante rococo-interieurs te verkennen. Krijg een idee van hoe het koninklijke leven was en loop door privé-appartementen en -kamers die door kroonluchters verlicht worden. Bezoek de Napoleon- en de Marie-Antoinettezaal. Bewonder de 40 meter lange Grote Galerij waar de Habsburgse heersers hun uitgebreide feesten hielden. Luister naar verhalen over het persoonlijke leven van de Habsburgers terwijl je door de 22 staatszalen loopt. Zie hoe bekende vorsten zoals keizerin Maria Theresia en keizerin Sisi er hun sporen nalieten. Daarna verken je de tuinen in Franse stijl en loop je over de groene boulevards om de Romeinse ruïnes en rijkelijk versierde fonteinen te zien. Zie de Gloriette, een triomfboog op een heuvel met uitzicht op de Weense bossen.

Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

2. Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

Het Belvedere in Wenen is een van de toonaangevende musea ter wereld. De beroemde kunstcollectie omvat werken van de middeleeuwen tot heden. Het unieke complex met zijn twee paleizen, de Obere Belvedere en de Untere Belvedere, en uitgestrekte tuinen is een van de indrukwekkendste architecturale barokke wonderen ter wereld. Tot de hoogtepunten behoren 's werelds grootste collectie schilderijen van Gustav Klimt, evenals belangrijke werken uit de Weense biedermeier, de Oostenrijkse barok, Wenen rond 1900 en het Franse impressionistische. Voor het eerst in decennia biedt het museum weer grootschalige bijzondere tentoonstellingen die je tijdens je bezoek kunt bewonderen. In de 18e eeuw gaf de Oostenrijkse generaal prins Eugene van Savoye de beroemde barokarchitect Johann Lukas von Hildebrandt de opdracht om het complex te bouwen. Na de dood van prins Eugene verwierf keizerin Maria Theresa het hele complex en veranderde de Obere Belvedere in een tentoonstellingsruimte voor de keizerlijke collecties - waardoor het een van de eerste openbare musea ter wereld werd. Het Untere Belvedere, de voormalige residentie van prins Eugene, herbergt illustere tentoonstellingen. De barokke tuinen van het Belvedere behoren tot de mooiste ter wereld. De hoofdtuin ligt tussen het Untere en het Obere Belvedere en strekt zich uit over drie grote terrassen. Het Belvedere-park herbergt ook de botanische tuin en de oudste alpentuin van Europa.

Avond bij het Schönbrunnpaleis: rondleiding, diner & concert

3. Avond bij het Schönbrunnpaleis: rondleiding, diner & concert

Bezoek Wenen en beleef een bijzondere avond bij het Schönbrunnpaleis met een rondleiding, diner en concert. Dompel jezelf onder in de wereld van de keizerin Maria Theresia en keizer Franz Joseph I en ontdek de keizerlijke jachthut. Ook vandaag de dag blijft deze locatie een plek waar politieke ontmoetingen plaatsvinden. De prachtige architectuur en het bijzondere interieur van het Schönbrunnpaleis maken dit tot een attractie die je niet wilt missen. Na de rondleiding met gids geniet je van een diner in een restaurant in het Schönbrunngebied. Hier krijg je een heerlijk 3-gangenmenu. 's Zomers kun je genieten van een maaltijd in de buitenlucht. Smikkel als een koning met uitzicht over het kasteel en maak jezelf klaar voor het concert. Bij de Orangerie Schönbrunn luister je naar muziek van Mozart en beleef je een concert in de prachtige concerthal. Ervaar de geweldige overtures, de aria's en de duetten van Wolfgang Amadeus Mozarts concertos en opera's zoals 'het Huwelijk van Figaro', 'de Magische Fluit' en 'Don Giovanni'. De meest populaire aria's, walsen en polka's van de koning van de wals, Johan Strauss, vermaken je tijdens de tweede helft van het concert, zoals, 'Die Fledermaus', 'de Zigeunerbaron', 'de Blauwe Donau' en 'Radetzkymars'. Het orkest wordt vergezeld door 2 operazangers – een sopraan en een bariton - maar ook door charmante dansers die historische kostuums dragen. Na de tour met audiogids kun je genieten van het volgende diner: • Tafelspitz (gekookt rundvlees) consommé met semolinaknoedels • Gestoofd rundvlees met sjalottensaus, geserveerd met Weense aardappelbeignets & kerstomaatjes • Apfelstrudel van de Hofbackstube Schönbrunn met slagroom Een vegetarisch menu kan op verzoek worden verstrekt als je dit van tevoren aangeeft.

Wenen: voorrangstickets voor Leopold Museum

4. Wenen: voorrangstickets voor Leopold Museum

Bezoek het prachtige Leopold Museum, een unieke schatkamer van de Weense Art Nouveau, de Wiener Werkstätte en het expressionisme. Het museum maakt deel uit van het meest bezochte museum van de populairste culturele bezienswaardigheid van de stad, het MuseumsQuartier. Het herbergt de belangrijkste en grootste Egon Schiele-collectie ter wereld, evenals meesterwerken van de Secession-oprichter, Gustav Klimt. Je bewondert de indrukwekkende kunstwerken en begint aan een reis naar fin de siècle Wenen, toen kunstenaars als Egon Schiele, Gustav Klimt en Oskar Kokoschka de wereld op zijn kop zetten en brak met oude tradities. De nieuwe creatieve beweging begon met de Weense Secession en presenteerde zich in Art Nouveau. Ze gaven het oude Habsburgse rijk nog een laatste bloei en veranderden Wenen in één van de populairste culturele centra van die tijd. Het Leopold Museum bezit ook een groot aantal objecten gemaakt door kunstenaars van de Wiener Werkstätte, variërend van Josef Hoffmann tot Kolo Moser, beschouwd als unieke mijlpalen van de internationale ontwerpgeschiedenis. De moderne architectuur van het Leopoldmuseum, een met licht gevulde kubus van witte schelpkalksteen waarvan de kleur doet denken aan de heldere gebouwen aan de Ringstrasse waar je nog steeds de Art Nouveau-stijl kunt bewonderen, staat in schril contrast met de historische ambiance van de keizerlijke stallen. Het met licht gevulde atrium biedt niet alleen uitzicht op en in het gebouw zelf, maar ook een indrukwekkend en onverwacht uitzicht op de stad Wenen. De panoramavensters van het museum bieden je prachtig uitzicht op het centrum van Wenen met het Maria Theresaplein en het Hofburgpaleis.

Herleef Wenen: historische multimedia-tentoonstellingen

5. Herleef Wenen: historische multimedia-tentoonstellingen

Geniet van leuke bezigheden met het hele gezin terwijl je een tijdreis maakt door 400 jaar Weense geschiedenis. Dwaal door de uitgebreide kelders van de Sint-Michaëlkerk tijdens deze 50 minuten durende duik in het stadsverleden. Maak met behulp van de nieuwste entertainmenttechnologie een reis door de tijd, helemaal terug naar de antieke tijd van het Romeinse kamp Vindobona tot het hedendaagse Wenen, een spannende zinnenprikkelende ervaring. Maak kennis met enkele van de belangrijkste mensen van de Weense geschiedenis en luister naar wat ze te zeggen hebben in de portrettengalerij. Breng een bezoek aan de 5D-bioscoop, waar spectaculaire effecten je het gevoel geven een inwoner te zijn van het oude Wenen. Ervaar het keizerlijke Wenen en kom meer te weten over de adel van het Weense hof. Ontmoet de keizerlijke familie in hoogsteigen persoon en bepaal zelf wat je van de koninklijke hoogheden van het verleden denkt. Met de hulp van nieuwe technologie en VR-brillen, kunnen gasten zich onderdompelen in een virtuele realiteit en de loop van de Weense muziekgeschiedenis ervaren in een speciale gesimuleerde wereld. Waan je in het krijgsgewoel van de Tweede Wereldoorlog met Enemy Aircraft! en trek je terug in een schuilkelder. Oostenrijk is vrij! Luister naar de ontroerende speech van kanselier Figl in de gehavende resten van Wenen en voel hoe de burgers van Oostenrijk een zucht van verlichting slaken. Profiteer ten slotte van een speciale traktatie: een vluchtsimulatie boven de daken van Wenen! Je reis eindigt met een prachtige virtuele paard- en wagenvlucht over het hedendaagse Wenen.

Wenen: tickets voor Mozarthaus Vienna met audiotour

6. Wenen: tickets voor Mozarthaus Vienna met audiotour

Mozarthaus Wenen met audiorondleiding: Verken het enige appartement in Wenen van Mozart dat is bewaard gebleven, waar hij meer muziek componeerde dan waar dan ook! Rondom deze flat wacht een uitgebreide presentatie van de tijden waarin Mozart leefde en zijn belangrijkste werken, verspreid over drie tentoonstellingsniveaus, op Mozart-fans, jong en oud, van over de hele wereld. De tentoonstelling is gericht op de Weense jaren van de grote componisten, die de top vormen van zijn creatieve prestatie. Zorg ervoor dat je een gratis audiogids krijgt om Mozarthaus Wenen te ontdekken. Naast de permanente tentoonstelling vindt ook een speciale tentoonstelling plaats in het  Mozarthaus Wenen, dat elk jaar verandert en deel uitmaakt van de toegangsprijs. Elke zondag is een extra gratis rondleiding van 30 minuten door de hoogtepunten van het Mozarthaus Wenen beschikbaar (alleen met geldige toegangskaarten).  Music combiticket: Mozarthaus Vienna en Haus der Musik: Samen met het interactieve Haus der Musik biedt het Mozarthaus Vienna het combokaartje "Mozart & More", ideaal voor muziekliefhebbers. Begeef je op een ontdekkingsreis door de wereld van Mozart en muziek. Het Haus der Musik in Wenen is een modern, interactief geluidsmuseum in het historische stadscentrum. De 6 verdiepingen van het historische paleis nodigen bezoekers uit om zelf muziek te maken. Het Haus der Musik combineert het verleden, het heden en de toekomst van muziek op een inspirerende en opwindende manier.

Wenen: klassiek concert in het Mozarthuis

7. Wenen: klassiek concert in het Mozarthuis

Het Mozart Ensemble Wenen nodigt je uit tot een ontroerend en onvergetelijk concert in het eerste huis van Mozart in Wenen. Geniet van de muziek uit de Weense klassieke periode van componisten zoals Mozart, Haydn, Schubert, Beethoven, en nog veel meer. De Sala Terrena van het Mozarthaus Vienna bevindt zich in het historische centrum van Wenen, in de buurt van zowel de Stephansdom als de Hofburg. Het werd gebouwd als deel van het klooster van de Duitse ridderorde in de tweede helft van de 12e eeuw. In 1781 leefde Wolfgang Amadeus Mozart in het klooster van de Duitse ridderorde. Hij speelde een aantal concerten in Wenens oudste concertzaal, in opdracht van aartsbisschop Colloredo, een belangrijk beschermheer van de familie Mozart.

Wenen: concert Strauss & Mozart in Schönbrunn

8. Wenen: concert Strauss & Mozart in Schönbrunn

Ga mee met een excursie die je meeneemt naar een concert in de Orangerie Schönbrunn in Wenen, een stad vol magische kastelen en paleizen, spectaculaire muzikale evenementen en een hoftraditie die vele honderden jaren teruggaat. In Schönbrunn ervaar je de magie en het spektakel van deze plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, en waar Mozart ooit op een klavecimbel speelde. Wees welkom in Schloss Schönbrunn. Luister hoe het Paleisorkest meesterwerken van Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss speelt, begeleid door dans en zang. Op geselecteerde data vinden de concerten plaats in de Grote Galerij of in de Wit-Gouden Zaal direct in het Paleis, in Paleistheater Schönbrunn of in andere concertzalen in Wenen.

Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

9. Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

Maak kennis met het leven van keizerin Elisabeth (algemeen bekend als Sisi) uit Oostenrijk-Hongarije tijdens een rondleiding door Wenen. Ontmoet je gids bij de Albertina en ga direct naar Hofburg, waar je de voormalige keizerlijke appartementen zult verkennen. Kom meer te weten over het dagelijkse leven van de keizerin. Bezoek dan de Augustijnenkerk, waar de Beierse prinses in 1854 met keizer Franz Josef trouwde. Bezoek dan haar favoriete patisserie, favoriete juwelier en andere winkels waar Sisi graag winkelde. Luister naar anekdotes en curiosa uit het leven van de beroemde keizerin en verwonder je over haar complexe karakter en persoonlijkheid. Ten slotte heb je de mogelijkheid om een extra bezoek aan de keizerlijke grafkelder te boeken. Onder de Kapucijnenkerk zijn de laatste rustplaats van Sisi en de graven van andere beroemde persoonlijkheden uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

Wenen: chocolatier-workshop met chocolade proeverij

10. Wenen: chocolatier-workshop met chocolade proeverij

Word een echte chocolatier in het Chocolademuseum Wenen en volg een chocoladeworkshop, waar een team je alles zal bieden wat je nodig hebt, van kookgerei en ingrediënten   tot recepten om de lekkerste chocolade te creëren. Je hebt geen kookervaring nodig om het meeste uit deze verrukkelijke ervaring te halen. Je wordt verwend met diverse smaken, geuren en proeverijen terwijl je 3 unieke chocoladerepen maakt. Met diverse professionele middelen zul je je chocolade perfect maken en daarnaast een origineel "Xocolate"-drankje creëren, de allereerste chocoladedrank uitgevonden door de oude Azteken.  Na de workshop ontvang je een officieel en ondertekend certificaat van het Chocolademuseum Wenen, waarna je de rest van het interactieve chocolademuseum kunt bezoeken. Hier kun je naar het hart van de jungle reizen, het thuisland van de cacaoplant, en leren over cacaoteelt. Je ziet ook chocoladesculpturen van beroemde historische figuren.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Combi-aanbiedingen
69 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Wenen

Welke topattracties zijn een must-see in Wenen?

De topattracties in Wenen zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wenen?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hallstatt

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Dit was een super leuke ervaring! Een gezellige mevrouw hielp ons (totaal groepje van 8 mensen die elkaar nog niet allemaal konden) met het maken van een mooie en lekkere chocoladereep. Heerlijke toppings en terwijl de reep hard wordt in de koelkast nog chocolademelk maken ook. Daarna het kleine museum nog even door. En de repen toen weer mee naar huis. Aanrader! Voor volwassenen maar ook voor kinderen erg leuk (en lekker).

Uitstekende ervaring, aangename sfeer, buitengewone muzikanten, er wordt een geweldige sfeer gecreëerd. Als aanbeveling, probeer op een doordeweekse dag te gaan, want toen ik ging, betaalde ik de tweede categorie en omdat het niet vol was, kon ik goed zien... Ik denk dat als er een vol huis is, de stoelen achterin de in beperkte mate laten zien

Een leuke en leerzame manier om meer te weten te komen over de belangrijkste componisten van klassieke muziek. Tevens leuke en interactieve manieren om meer te leren over muziek, geluid, instrumenten. Geschikt voor iedereen tussen 7 en 77! En je kunt ook nog de Wiener Philharmoniker leren dirigeren!

Het onderste Belvedere was mooier dan ik verwacht had. Vooral de tentoonstelling Grow vond ik prachtig.

Het geheel is indrukwekkend. Naast de tentoonstelling is het gebouw ook prachtig