Datums kiezen

Catacomben van Rome

Verken deze oude begraafplaats met tientallen catacomben en kilometerslange gangen onder de straten van Rome.

Catacomben van Rome: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Big Bus Hop-on Hop-off Sightseeing Tour

1. Rome: Big Bus Hop-on Hop-off Sightseeing Tour

Maak je klaar om Rome als nooit tevoren te ervaren! Stap aan boord van de dubbeldekkerbus met open dak en laat je verrassen door de verbluffende architectuur en fascinerende geschiedenis van de stad. Bewonder het iconische Colosseum, geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de beroemde Spaanse Trappen en laat u inspireren door het majestueuze Vaticaan. Met dagelijkse vertrekken vanaf treinstation Termini en de mogelijkheid om deel te nemen aan de tour vanaf een van de haltes op de route, is dit de perfecte manier om meer dan 10 locaties in de stad te verkennen. Als je avontuurlijk ingesteld bent, kun je de 'eeuwige stad' te voet verkennen met onze fantastische digitale zelfgeleide wandeltochten. Ontdek verborgen juweeltjes en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van deze ongelooflijke stad. Enkele van de locaties die u op de tourroute kunt zien, zijn: Basiliek Santa Maria Maggiore Colosseum Romeins forum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venetië Piazza Navona Pantheon Engelenburcht Vaticaan St. Peters Basiliek Trevi fontein Spaanse trappen Piazza Barberini Treinstation Termini

Rome: Crypts & Catacomben Tour met Botkapel & Transfers

2. Rome: Crypts & Catacomben Tour met Botkapel & Transfers

Ontdek de verborgen lagen van de geschiedenis van Rome onder de straten. Reis met een bus met airconditioning en gebruik skip-the-line toegang tot drie fascinerende archeologische vondsten. Bezoek de heilige catacomben waar, onder de voeten van hun vervolgers, vroege christenen hun verboden geloof beoefenden. Bijna 2000 jaar geleden deed dit netwerk van geheime tunnels ook dienst als plaats van aanbidding en begraafplaats. Terwijl je tombes van massief gesteente verkent, zal je lokale deskundige gids de intrigerende geschiedenis van deze heilige plek beschrijven. Reis vervolgens naar de basiliek van San Martino ai Monti. Deze kerk dateert uit de 4e eeuw en ligt aan de rand van het Parco del Colle Oppio. Bewonder de prachtige fresco's van kunstenaars als Pietro Testa, Matteo Riccione en Giannangiolo Canini die de kerkmuren sieren, en bekijk de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Mt Carmel. Bezoek ten slotte de kapucijnencrypte tijdens een audiogidstour. Kapucijnenmonniken gebruikten de botten van hun bijna 4.000 broers om de kamerhoge ontwerpen ingewikkeld te versieren, waardoor het de macabere bijnaam "de bottenkapel" kreeg. Open je ogen voor de verborgen kant van de stad - en je zult Rome nooit meer op dezelfde manier zien.

Rome: toegangsticket catacomben & rondleiding met transfer

3. Rome: toegangsticket catacomben & rondleiding met transfer

Begin aan een fascinerende ondergrondse tour door de catacomben en neem je mee in de ongewone geschiedenis van Rome. Ga ver onder de drukke straten en torenhoge monumenten naar de verborgen kant van deze oude stad. Volg terwijl je deskundige gids vertelt, onthult weinig bekende mysteries van de duistere kant van Rome. Begin je tour op een van de meest spectaculaire centraal gelegen pleinen in Rome, het Venetië-plein, naast het stadhuis. Spring op een panoramische bus en ga naar de catacomben, langs een panoramische rondreisroute. Begin je ondergrondse tour en verken deze uitgebreide tunnels met graven die recht uit de rots zijn uitgehouwen, en hoor de fascinerende geschiedenis van deze heilige plaatsen. Lees meer over hoe dit uitgebreide netwerk van ondergrondse tunnels, daterend uit bijna 2000 jaar tot de 2e eeuw na Christus, ooit een begraafplaats en een plaats van aanbidding was voor de eerste christenen in Rome. Combineer je tour met de extra optie om de Trevi-wijk ondergronds te bezoeken. Verken de ruïnes en verborgen passages onder de Trevi-wijk en het omliggende gebied.

Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

4. Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

Ontdek de geheimen die verborgen liggen in de diepe donkerte van de Domitilla-catacomben tijdens deze rondleiding in Rome. Geniet van het gemak van een transfer vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt in de stad. Kom meer te weten over de vroegchristelijke geschiedenis en bekijk de ondergrondse Basiliek van Nereus. Je ontmoet je gids in het centrum van de stad en gaat richting de Via Appia in een comfortabel minibusje. Je bereikt een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waagt je 16 meter onder de oppervlakte in de onwereldse crypten van Domitilla. Je verkent het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verspreid over 4 niveaus. Laat je betoveren door oude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de overgang van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Maak jouw onderwereldervaring compleet in de onderaardse Basiliek van Nereus en Achilleus uit de 4e eeuw. Vervolgens stap je weer in de minibus en keer je terug naar het centrum.

Rome: rondleiding door catacomben en Kapucijner Crypte met transfer

5. Rome: rondleiding door catacomben en Kapucijner Crypte met transfer

Ontdek wat er onder de oppervlakte ligt en ontdek 3 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Rome: de Kapucijner Crypte, de Catacomben van St. Callixtus en de Via Appia. Profiteer van het comfort van voorrangstoegang en vervoer met airconditioning tijdens de hele tour. Begin je dag met een ontmoeting met jouw gids in de buurt van Piazza Barberini, waar dit ijzingwekkende avontuur zal beginnen. Begin je rondleiding met een bezoek aan de Crypte van de Kapucijnen, waar jouw gids je zal laten kennismaken met de opmerkelijke geschiedenis van wat wordt verondersteld de broeders kapucijnen te zijn. Ga naar de Catacomben van St. Callixtus en bewonder de begraafplaatsen vanaf de begane grond, voordat je afdaalt in de uitgebreide ondergrondse catacomben. Leer meer over de martelaren en pausen die hier ter ruste zijn gelegd, bewonder onberispelijk bewaarde schilderijen en bekijk de crypten van pausen uit de derde eeuw. Op de terugweg naar Rome passeer je de indrukwekkende Aureliaanse Muur en maak je van de gelegenheid gebruik om voet te zetten op de Via Appia, een vitale verkeersader ten tijde van het Romeinse Rijk.

Rome: Appian Way, Aquaducten & Catacomben Optie E-Bike Tour

6. Rome: Appian Way, Aquaducten & Catacomben Optie E-Bike Tour

Geniet van alles wat met het oude Rome te maken heeft op deze eeuwenoude Via Appia, de catacomben en het park van de aquaducten per e-bike . Rijd door het Romeinse platteland, ontdek het technische genie van de oude Romeinen en duik in de vroegchristelijke geschiedenis die de toekomstige wereld heeft gevormd. Ontmoet je gids en verlaat de stad via de Sint-Sebastiaanspoort in de Aureliaanse Muur en ga naar binnen de Ancient Via Appia - een 2400 jaar oude verkeersader die het verhaal vertelt van de opkomst, gouden eeuw en ondergang van Rome. In de 6-uur durende versie van de tour maak je een ondergrondse stop bij de Catacomben van St. Callixtus (of St. Sebastiaan) voor een geleid bezoek door de crypten en gangen (de 4,5 uur durende versie van de tour omvat een buitenstop in het Catacomben-gebied). Fiets vervolgens verder over de Via Appia en passeer mausoleums, grafstenen en uitgestrekte villa's van de oude aristocratie. Ga ten slotte naar het Park van de Aquaducten, waar uitgestrekte kolossale bogen oprijzen tegen de hitte middag licht. Nadat je deze aquaducten hebt gevolgd terug naar de moderne beschaving, steek je de groene Caffarella-vallei over. Bij de uitgang begint uw korte rit terug naar het startpunt - maar niet zonder een laatste hoogtepunt.

Rome: Appian Way Zonsondergang E-Bike Tour met Catacomben & Aperitief

7. Rome: Appian Way Zonsondergang E-Bike Tour met Catacomben & Aperitief

Fiets door het platteland van Rome en geniet van het best bewaarde landschap terwijl de zon ondergaat over de heuvels. Ons fietsendepot vlakbij Circus Maximum is de beste plek om de Via Appia en het platteland van Rome te bereiken, aangezien het het dichtstbijzijnde punt is om er te komen zonder door het stadsverkeer te hoeven fietsen. Vanaf het begin van uw tocht fietst u over fietspaden en landpaden, met uitzondering van een kort stuk op een openbare weg met verkeer. Volg een rondleiding met een priester door de best bewaarde catacomben van Rome, de Catacomben van St. Callisto (tenzij gesloten, in welk geval we St. Sebastian bezoeken) na slechts een paar minuten starten. Ze nemen je mee ondergronds om de plek te bezoeken waar de christenen van de eerste drie eeuwen na de dood van Christus elkaar ontmoetten en samen baden, waarbij ze een doolhof van tunnels en kamers uitgraven waar ze hun doden begroeven in de christelijke leer. Ga verder naar het eerste deel van de Via Appia en bekijk de originele straatstenen, enorme rotsblokken die uit de grond zijn gesneden en die werden gebruikt om de belangrijkste weg van het Romeinse Rijk te plaveien. Fietsen over deze blokken en over de onverharde paden en paden richting het Park van de Aquaducten, ongeveer 5 kilometer verderop. Fiets door deze schoonheid van Rome terwijl de zon ondergaat en een gouden kleur werpt over de enorme steenblokken die werden gebruikt om 's werelds meest uitgebreide watervoorzieningssysteem te bouwen: het Park van de Aquaducten. Bewonder de techniek van de oude Romeinen terwijl de zon ondergaat over het platteland, waardoor het allemaal speculanter wordt. Fiets langs deze enorme bouwwerken terwijl we teruggaan naar het begin, langs de Cafarella-vallei. Stop voor een drankje op een exclusieve locatie naast oude graven in het Appia Antica Park in de Cafarella-vallei voordat we ons startpunt bereiken en uw ervaring eindigen bij Circus Maximus.

Rome: Go City Explorer-pas met 45+ tours en attracties

8. Rome: Go City Explorer-pas met 45+ tours en attracties

Bespaar tot 50%* op Rome-ervaringen met de Rome Explorer Pass van Go City. Kies uit 2 tot 7 attracties, ervaringen en tours uit een lijst van meer dan 45 populaire activiteiten. Met een geldigheid van 60 dagen kun je Rome in je eigen tempo verkennen - je hoeft je niet te haasten. Bezichtig het Colosseum en de Vaticaanse Musea, geniet van een pizza-diner in de wijk Prati, ga naar een concert met klassieke muziek, fiets tussen de oude Romeinse ruïnes en ervaar het beste wat Rome te bieden heeft. Vermijd het gedoe van het kopen van losse kaartjes voor attracties. Met je pas heb je alles op je telefoon. Ontvang een digitale gids boordevol informatie over attracties en instructies voor het boeken van je bezoeken. Kies 2, 3, 4, 5, 6 of 7 van de volgende attracties of activiteiten in Rome en het Vaticaan: Culturele en historische bezienswaardigheden - Colosseum, Forum Romanum en Palatijn met audiotour, entree en multimediavideo (R) - Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel - gereserveerde toegang (R) - Castel Sant' Angelo met audiogids (R) - Capitolini Museum met gehoste toegang (R) - Altaar van het Vaderland Panoramisch uitzicht (R) - Sint-Pietersbasiliek en koepelrondleiding met ontbijt (R) Andere rondleidingen en ervaringen - Big Bus Rome Hop-on Hop-off 1-daagse klassieke tour - Rome Catacomben Tour inclusief transfer (R) - Piazza Navona ondergronds - Rome Highlights Tour met Pantheon en Trevifontein (R) - Pauselijke Audiëntie (R) - Rome Spook en Mysterie Tour (R) - Fietsverhuur met Caracalla Baden (R) - Oude Via Appia Antica met de fiets - De Drie Tenoren in Concert met Ballet - Sint-Pauluskerk - Museo delle Cere (Wassenbeeldenmuseum) - Welkom in Rome Show - Leonardo Da Vinci ervaring - Vivaldi's Vier Jaargetijden ontmoet Bachs meesterwerken - Ondergronds Trevi-district: Klein Aquaduct Domus (R) - Vigamus - Videogame Museum - Keizerinnen, keizers en courtisanes Tour (R) - Cinecittà Wereld - Roma Wereld Eten en drinken - Wijnproeverij met een gediplomeerd sommelier bij het Colosseum - Hard Rock Café Rome - Sla de rij over - Pizza terrasdiner in de wijk Prati (R) - Spritz en salade menu bij het Vaticaan - Italiaans ontbijt bij Vero Food (centrum of Prati District) - Gezond en vers eten in het centrum (R) Reserveren verplicht. Volg de instructies op de digitale gids voor elke attractie of tour. *Besparing gebaseerd op voorbeeldroutes op Go City website.

Rome: Ondergrondse Crypten en Catacomben Tour met gids

9. Rome: Ondergrondse Crypten en Catacomben Tour met gids

De begraafplaats vol botten en overblijfselen van duizenden mensen is een verbluffende weergave van leven en dood. Hoewel het er misschien macaber uitziet, zal je deskundige gids je vertellen waarom de vroege christenen in Rome de tentoonstelling juist als levensbevestigend beschouwden. Na deze korte introductie van je gids is het tijd om de crypte te betreden. Omdat de crypte zich onder een volledig functionerende kerk bevindt, verken je de kamers op eigen houtje om de gelovigen te respecteren en daarna kom je weer bij je plaatselijke gids om vragen te stellen. Vervolgens ga je naar de interessantste catacomben van de stad. De catacomben bevatten kilometers aan griezelige tunnels en 's werelds oudste verzameling botten. Je deskundige gids, die is uitgekozen vanwege zijn kennis van de catacomben, leidt je kleine groep van maximaal 18 personen door deze prachtige historische en sfeervolle tunnels, terwijl hij je het verhaal van het vroege christendom vertelt. Grote groepen passen simpelweg niet in deze ruimtes, dus maak gebruik van deze werkelijk unieke toegang. Met comfortabel vervoer met airconditioning is je enige verantwoordelijkheid jezelf onder te dompelen in de spanning en verwondering van Rome. Onze deskundige gidsen zijn uitgekozen voor deze ervaring op basis van hun kennis en liefde voor de geschiedenis. Zij zijn de perfecte begeleiders van onze engste en meest mysterieuze tour.

Rome: Vaticaan en Rome Experience Pass

10. Rome: Vaticaan en Rome Experience Pass

Kies uit vele attracties, waaronder bezienswaardigheden zoals het Forum Romanum en de Palatijn en de Vaticaanse Musea met skip-the-line toegang. Woon 's avonds operashows bij, bekijk de Sixtijnse Kapel, reis naar een pretpark of volg een wijnproeverij en foodtour. Koop een pas voor het aantal attracties dat u wilt bezoeken - er zijn 3-, 5- en 7-keuzepassen beschikbaar. U hoeft alleen maar uw voucher te tonen bij het centraal gelegen station Roman Forum, waar uw professionele medewerkers u alle nodige informatie verstrekken. Er is genoeg om uit te kiezen om het meeste uit uw bezoek aan Rome te halen. Uw pas wordt geactiveerd bij het scannen bij de eerste attractie, waarna deze de volgende 90 dagen geldig blijft. Kies uit de volgende attracties: • Gereserveerd toegangsticket voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel• Gereserveerd toegangsticket voor het Forum Romanum en de Palatijn • Pantheon skip-the-line tickets • Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek (geen skip-the-line)• Moderne tentoonstellingskunstgalerie• Navona Underground met audiogids• Trevi District Underground met audiogids• Rondleiding door de catacomben (geen transfer inbegrepen)• Museum van het Romeinse Rijk (Capitolijns Museum) Gereserveerde toegang• Leonardo da Vinci-ervaring met audiogids• Het Altaar van het Vaderland Lift & Risorgimento Museum & Palazzo Venezia gereserveerd toegangsticket • Gereserveerd toegangsticket voor de markten van Trajanus• Hop-on, hop-off-bus voor 1 dag• Fietsverhuur voor 1 uur• OV-kaartje voor 72 uur• Een avond in de Opera (alleen indien beschikbaar)• Rome Imperial 3D-show en audiogids• Gereserveerd toegangsticket voor de Caracalla-baden• Circo Maximo Virtual Reality Experience Gereserveerd toegangsticket• Gereserveerd toegangsticket voor Castel Sant'Angelo• Galleria Doria Pamphilj gereserveerd toegangsticket• Panoramisch terrasontbijt• Panoramisch terrasaperitief• Pauselijke Udience + Sint-Pietersrondleiding (alleen op woensdag)• Nationaal Romeins Museum (Palazzo Altemps, Crypta Balbi, Thermen van Diocletianus, Palazzo Massimo) Gereserveerd toegangsticket • Ara Pacis Museum• Rondleiding door het Pantheon• Rondleiding door Street Art (alleen indien beschikbaar)• Rondleiding door Caravaggio (alleen indien beschikbaar) )• Rondleiding door het Joodse getto (alleen indien beschikbaar) • Navona Underground, Pantheon + rondleiding Trevifontein (alleen indien beschikbaar)• Lateraanse complexe rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Vatican Gardens panoramische open bus + audiogids BUITEN ROME:• Rondleiding door het oude Appia (alleen indien beschikbaar)• Een wandeling door de pauselijke villatuinen in Castel Gandolfo• Pauselijke villatuin open bus in Castel Gandolfo• Zomerresidentie van de paus met audiogids in Castel Gandolfo• Gereserveerd toegangsticket voor het oude Ostia• Tivoli Villa's: Villa Adriana of Villa D'Este

Beschikbare activiteiten

55 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 4

Andere activiteiten in Catacomben van Rome

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Rome bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7.279 beoordelingen

Dit was een last minute toevoeging voor mij en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. De transfer naar de catacomben was handig en de tour was uitstekend. Onze gids was zo deskundig en attent van alle leden in onze groep. Het was een heel bijzondere gebeurtenis om de fresco's te zien die al zoveel jaren onder de grond liggen. Mijn enige wens was dat het iets langer was dan het uur en dat er een paar minuten tijd in de winkel was ingebouwd, vooral omdat er geen foto's waren toegestaan. Ik zou graag willen zien of er mogelijkheden waren om wat van hun te kopen foto's van deze ongelooflijke site.

Dit was een geweldige ervaring, de catacombentour zelf duurt een uur en het was meer dan genoeg tijd. Wees voorbereid, het vriest daar beneden na een tijdje, neem een jas mee. De gids, Mario, was geweldig, informatief en humoristisch. Het ontmoetingspunt is ook een mooie tien minuten lopen van het colosseum, maar als je geen wifi of receptie hebt, plan dan van tevoren hoe je er moet komen. Kom op tijd, de tour vertrekt meteen. Over het algemeen is de catacombentour een leuke must om te zien als je van spookachtigheid en geschiedenis houdt!

Emanuele is een super enthousiaste gids die bovendien veel kennis bezit en fijne extra’s weet te vertellen. Fietsen op het circus maximus was super. Het filmpje dat Emanuele maakte een leuk extraatje. Absolute aanrader om even uit het drukke centrum van Rome te ontsnappen…

Erg mooie en leuke tocht van 5 uur met Alessio. Over de Via Appia met uitleg en terug door de natuur en omdat we er voor kozen met de e bike een spannende rit dwars door centrum van Rome. Wauw! Aanrader

zeker de moeite waard om te bezoeken. wij hadden Fransesca als Engelstalige gids en zij sprak echt goed Engels en kon enthousiast vertellen.