Catacomben van Rome

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Catacomben van Rome: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: entreetickets tot de Kapucijner Crypte zonder wachtrij

1. Rome: entreetickets tot de Kapucijner Crypte zonder wachtrij

Begin je bezoek aan de kapucijnenmusea en leer meer over de cultuur en spiritualiteit van deze plek. Verken vervolgens de crypte van de drie skeletten en zie het menselijk skelet in zijn onopgesmukte geheel. Bezoek dan de crypte van het beenbot en de dijbeenderen. Bewonder de crypte van het bekken, waarin 2 kapucijnen zich in een gebogen positie bevinden. Bewonder de kruisen op de grond die de graven van de 7 kapucijnen markeren. Wandel door de crypte van de schedels en bekijk de beroemde zandloper. Kom meer te weten over hoe de kapucijnen, toen ze hun oude klooster bij de Trevifontein verlieten, besloten om de beenderen van broeders die onder de kerk van Saint Bonaventure waren begraven, over te brengen. Volgens de kapucijnenwet, die begrafenissen in de kerken niet toestond, werd een ondergrondse begraafplaats aangelegd. Hier legden ze de botten neer die ze uit het oude klooster hadden gehaald. Sindsdien is de crypte de begraafplaats van de kapucijnen.

...
Rome: Romeinse catacomben semi-privétour

2. Rome: Romeinse catacomben semi-privétour

Ontmoet je gids in het stadscentrum en ga in een comfortabele minibus richting de Via Appia. Bereik een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waag je 16 meter onder het oppervlak in de buitenaardse crypten van Domitilla. Verken het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verdeeld over 4 niveaus. Laat u betoveren door eeuwenoude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de verschuiving van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Voltooi je onderwereldervaring in de 4e-eeuwse ondergrondse basiliek van Nereus en Achilleus. Spring dan terug in de minivan en keer terug naar het stadscentrum.

...
Rome: rondleiding catacomben met vervoer Optioneel Trevi ondergronds

3. Rome: rondleiding catacomben met vervoer Optioneel Trevi ondergronds

Ver beneden de drukke straten en torenhoge monumenten van de eeuwenoude stad ligt een andere wereld verscholen, de wereld van de catacomben. Ga mee ondergronds en duik diep in de uitzonderlijke geschiedenis van Rome. Deze rondleiding begint op een van de mooiste pleinen in het centrum van Rome: Piazza Venezia. Een vip-minibusje met airconditioning neemt je mee naar de eeuwenoude Romeinse catacomben. Van een medewerker krijg je een App City-audiogids die je een introductie geeft tot de bezienswaardigheid en de oude weg de Via Appia. Niet ver buiten de stad, diep onder de grond, werden de catacomben in de tweede eeuw uitgegraven als reactie op het gebrek aan land voor begraafplaatsen. Dit uitgebreide tunnelnetwerk van bijna 2000 jaar oud was ooit zowel begraafplaats als gebedsruimte voor de eerste Romeinse christenen. Een deskundige gids vertelt je in de tunnels met uit de rotsen gehouwen graftombes de fascinerende geschiedenis van deze heilige plek. Gezien de beperkte openingstijden van de catacomben is het raadzaam om van tevoren te boeken, helemaal rond Pasen en tussen mei en september wanneer Rome overspoeld wordt door reizigers. De koele catacomben zijn een welkome afwisseling van de Italiaanse zomerhitte.

...
Via Appia: e-biketour

4. Via Appia: e-biketour

Verken het Romeinse platteland en zijn opmerkelijke landschap tijdens deze fietstour van een halve dag. Fiets over 2300 jaar ouder geplaveide wegen naar oude ruïnes. Na een korte rit door de stad bereik je het begin van de oude Via Appia. Dit was een van de eerste wegen in Rome, ook wel bekend als de “Koningin der Straten”. Trap langs oude graven en de ruïnes van een keizerlijk paleis. Tijdens de fietstocht deelt de gids interessante historische feiten met je om je zo het Rome achter de monumenten te laten zien. Zodra je de Via Appia verlaat, volg je de oude aquaducten over het Romeinse platteland. Na een aangename terugreis komt je fietstocht ten einde in het centrum van Rome.

...
Rome: tour catacomben & crypten met Romeinse aquaducten

5. Rome: tour catacomben & crypten met Romeinse aquaducten

Ontsnap aan de drukte van het Colosseum en het Vaticaan, en verken de donkere kant van Rome tijdens een  tour van drie uur en een kwartier  met een kleine groep door de oude catacomben en crypten. Je ziet plekken van de stad waar de meeste bezoekers nooit komen en reist per minibus tussen de verschillende locaties. De gids neemt je eerst mee naar drie gedenkwaardige plekken, die elk bijzondere geheimen van het oude Rome onthullen. Zoals de doolhofachtige Romeinse catacomben, die deels begraafplaats waren en deels toevluchtsoord voor de vervolgde christenen van het oude Rome. Daarna bezoek je de Kapucijner Crypte, plaatselijk bekend als de Bottenkapel. Bewonder hier de muren die gedecoreerd zijn met de botten van meer dan 4.000 monniken. Je dag is nog niet ten einde. Na een ritje over de Via Appia stap je uit voor een korte wandeling naar de Tombe van Cecilia Metella. Je deskundige gids vertelt je ondertussen meer over de historische betekenis van dit fascinerende gebied. Om je dag in stijl af te sluiten neem je ten slotte nog een kijkje op misschien wel een van spectaculairste plekken in Rome: de Romeinse aquaducten. Hier kun je op een prachtig uitkijkpunt op verkenning uit gaan en meer te weten komen over dit indrukwekkende monument.

...
Rome: privé-fietstocht via catacomben en aquaducten via de Via Appia

6. Rome: privé-fietstocht via catacomben en aquaducten via de Via Appia

Ruil de drukte van de grote stad in voor een dag op het platteland tijdens deze fantastische elektrische fietstocht van 3 uur of 5 uur. Je gids wacht op je bij Lungotevere delle Armi 44, waar dit prachtige avontuur zal beginnen. Uw route is Via Appia Antica (via Appia), een van de belangrijkste toegangswegen van de stad van het Romeinse rijk. Je kunt je gids volgen door imposante aquaducten, waaronder bezienswaardigheden zoals de catacomben van San Callisto, en ook door het regionale park van Appia Antica. Je hebt de mogelijkheid om een tour van 3 uur te maken met een elektrische of handmatige fiets, of je kunt er in plaats daarvan voor kiezen om de tour van 5 uur te kiezen die ook een bezoek aan de Catacomben van San Callisto of San Sebastiano omvat.

...
Rome: catacomben ondergrondse tour, ticket en transfer

7. Rome: catacomben ondergrondse tour, ticket en transfer

Beleef een diepgaande ervaring, waarin je de erfenis van een prominent en fascinerend verleden zult ontdekken. Begin vanaf het ontmoetingspunt in de buurt van het Colosseum en ontspan met een transfer in een voertuig met airconditioning naar een van de meest interessante plekken in Rome, de Catacomben. Begeleid door een deskundige gids, ga op een exclusieve tour en geniet van het echte verhaal en mysterie van deze fascinerende plek. Reis tijdens de tour door de tijd om een verborgen en parallelle wereld te ontdekken waarin Joden en christenen eeuwenlang voor de doden hebben gezorgd en vereerd. Ga langs de majestueuze Aureliaanse muren om naar het archeologische gebied van de Ancient Appian Way te komen. Diep in het groene Romeinse platteland, daal af in de oude wereld van de Catacomben, een complex netwerk van ondergrondse tunnels van de langste ter wereld, met een oppervlakte van ongeveer vijftien hectare en bestaande uit ongeveer 37 mijl van tunnels op verschillende niveaus. De specifieke bezochte catacombe, San Calisto, San Sebastiano of Santa Domitilla, is afhankelijk van de dag. In een van de catacomben krijgt u de gelegenheid om oude fresco's, crypten met inscripties uitgehouwen in de muren, nissen met de overblijfselen van skeletten, kleine mausolea, sarcofagen, tombes en kleine kapellen te zien, die vandaag de dag nog steeds, na ongeveer 2000 jaar , worden gebruikt om religieuze riten te vieren. Na de tour, terug in het zonlicht, neemt je chauffeur je terug naar het oorspronkelijke startpunt in Via Della Polveriera.

...
Rome: rondleiding door de catacomben van Sint-Sebastiaan

8. Rome: rondleiding door de catacomben van Sint-Sebastiaan

Dwaal door de oude catacomben van Sint-Sebastiaan die onder de straten van Rome lagen. Leer meer over hun geschiedenis en voormalig gebruik terwijl je tussen de graven van prominente christelijke leiders loopt. Wandel onder begeleiding van een deskundige gids door ondergrondse galerijen en woonwijken en bewonder opmerkelijke wanddecoraties. Wees getuige van de begraafplaats van Sint Peter en Paul en bewonder de basiliek gebouwd door keizer Constantijn in de vorm van een Romeins circus.

...
Rome: Go City Explorer Pass - Kies 2 tot 7 attracties

9. Rome: Go City Explorer Pass - Kies 2 tot 7 attracties

Verken Rome in je eigen tempo met de Go City Rome Explorer Pass. Kies uit 2 tot 7 attracties en tours uit een lijst van meer dan 35 activiteiten, waaronder het Colosseum, een hop-on hop-off bustour, de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en meer. Bezoek het Forum Romanum en de Palatijn, neem deel aan een proeverij om van te watertanden, geniet van een avond in de Opera, ga fietsen tussen oude Romeinse ruïnes of eet als een local met een authentiek Italiaans lunchmenu - de keuze is aan jou. Bespaar tot 35% korting in vergelijking met het kopen van individuele tickets en geniet van een gratis digitale audiogids boordevol informatie over attracties en instructies voor het boeken van uw bezoeken. Geniet van het gemak van een volledig digitale pas met maximale flexibiliteit. Je hebt 2 jaar vanaf je aankoopdatum om je pas te gebruiken en daarna 60 dagen nadat je je eerste attractie of tour hebt ingewisseld. Kies activiteiten terwijl u bezig bent: het is niet nodig om attracties vooraf te selecteren (voor sommige van de meest populaire activiteiten is mogelijk reservering vereist). Om deze in te wisselen, hoeft u alleen uw pas op uw mobiele apparaat te tonen of thuis af te drukken.

...
Catacomben & Sint-Jan van Lateranen: combinatietour

10. Catacomben & Sint-Jan van Lateranen: combinatietour

Bezoek eerst Sint-Jan in de Lateraanse Basiliek en verken alle bezienswaardigheden in ongeveer 2 uur met een meertalig audiogidsysteem. Begin het bezoek bij de basiliek, het klooster en schatmuseum en ga vervolgens buiten de kerk naar het baptisterium op het achterliggende plein. Je kunt de tour voltooien met het bezoek aan het gebouw van de Heilige Trap, die aan de rechterkant van de basiliek ligt, en bewonder de originele privé pauselijke kapel Sancta Sanctorum. Als je maar 1 uur tot je beschikking hebt, kun je eerst de basiliek en het klooster bezoeken en daarna de Heilige Trap en het Sancta Sanctorum. Maak vervolgens een rit van 20 minuten met een openbare bus (ticket niet inbegrepen) om de Catacomben te bereiken, in de buurt van de prachtige historische Via Appia. Volg daar een rondleiding met een deskundige lokale gids. Luister naar hoe de oudste kernen van de Romeinse catacomben dateren uit het einde van de 2e eeuw en hoe de catacomben ondergronds werden gebouwd met tunnels op verschillende niveaus om het probleem van de ruimte op te lossen.

...

Plan je bezoek

 • De openingstijden verschillen, check ze vooraf

  Sommige van de genoemde catacomben zijn op bepaalde dagen gesloten, dus check vooraf of de plek die je wil bezoeken is geopend!

 • Hoe kom je er?

  Een groot aantal catacomben ligt aan de Via Appia, die makkelijk bereikbaar is te voet of met de hop on, hop off bus van Archeobus.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden verschillen, check de tijden van de catacomben die je wil bezoeken.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen verschillen per locatie.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bij sommige toegangskaartjes is een tour inbegrepen, zie voor specifieke tickets en prijzen de pagina's van de catacomben.
 • Hoe kom ik er?
  Loop over de Via Appia of pak de hop on, hop off-bus!
 • Extra tips

  • Houd de verschillende openingstijden in acht bij het plannen van je bezoek!

Sitemap Catacomben van Rome

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.328 beoordelingen

Door de G20 ging de toer niet helemaal door zoals gepland maar dit is echt super opgelost door de organisatie. Wij kregen een aangepaste toer met de gids Andrea en het was echt te gek! Hij heeft ons naar een aantal bijzondere mooie plekjes van Rome mee genomen en vertelde er heel relax en leuk allerlei interessante informatie over. Ik raad op deze manier de stad en de geschiedenis verkennen iedereen aan! Hij had ook echt een aantal verassings plekken voor ons in petto!

We hebben deze activiteit met een (engelstalige) gids gedaan. Fantastisch. De pater kon heel beeldend vertellen. Trek wel warme kleding aan; in de catacomben kan het koud zijn. Je zit tenslotte een flink eind onder de grond. Het is geen lange rondleiding maar desalniettemin de moeite waard. Goed met het openbaar vervoer (bus) te bereiken.

Zeer interessant Gids ook voldoende goed, grappig enkel zijn engels kon iets beter

Zeer interessant en hele goede tekst en uitleg van de guide

Prachtig en vooral onze gids was echt een aanrader