Catacomben van Rome: tickets en tours

86 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Catacomben van Rome: topattracties in de buurt

Catacomben van Rome: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Ondergrondse Crypten en Catacomben Tour met Transfers

Rome: Ondergrondse Crypten en Catacomben Tour met Transfers

Ontdek de verborgen lagen geschiedenis van Rome onder de straten. Reis met een bus met airconditioning en maak gebruik van voorrangstoegang tot drie fascinerende archeologische vondsten. Bezoek de crypte van de kapucijnen tijdens een rondleiding met audiogids. Kapucijner monniken gebruikten de botten van hun bijna 4000 broeders om de vloer-tot-plafond ontwerpen ingewikkeld te versieren, waardoor het de macabere bijnaam "de Beenderen Kapel" kreeg. Vanaf hier word je in een comfortabele koets naar de heilige catacomben gereden, waar de vroege christenen onder de voeten van hun vervolgers hun verboden geloof uitoefenden. Bijna 2000 jaar geleden deed dit netwerk van geheime tunnels dienst als gebedsplaats en begraafplaats. Terwijl je tombes uit massief gesteente verkent, zal je lokale gids de intrigerende geschiedenis van deze heilige plek beschrijven. Reis vervolgens naar de Basilica San Nicola in Carcere, waar je de ruïnes verkent, afdaalt onder het altaar en sfeervolle overblijfselen van oude tempels ontdekt die onder de kerk verborgen liggen. Het historische Forum Holitorium, een oude markt omringd door tempels uit het Republikeinse tijdperk, ligt verborgen onder de basiliek en voegt lagen toe aan de rijke geschiedenis van de stad. Open je ogen voor de verborgen kant van de stad - en je zult Rome nooit meer op dezelfde manier zien.

Rome: toegangsticket Catacomben van St. Callixtus & rondleiding

Rome: toegangsticket Catacomben van St. Callixtus & rondleiding

Ontdek een van de grootste ondergrondse begraafplaatsen in Rome met een toegangskaartje voor de catacomben van St. Callixtus. Verken het complex tijdens een rondleiding en kom meer te weten over de martelaren, pausen en christenen die hier begraven liggen. Ontmoet je gids en ga op pad om de oudste officiële begraafplaats van de christelijke gemeenschap van Rome te verkennen. Hoor waar het complex zijn naam aan ontleent en kom meer te weten over de uitgestrekte omvang. Bezoek de crypte van de pausen, waar 9 pausen en 3 bisschoppen werden begraven. Ga dan naar de aangrenzende kamer om de Crypte van St. Cecilia te zien, een Romeinse matrone die ervoor zorgde dat vele martelaren een behoorlijke begrafenis kregen. Bewonder enkele van de oudste fresco's om de muren in de catacomben van Rome te versieren en bezoek Area I, waar de sacramentscabines zich bevinden. Verlaat je ondergrondse tour met een beter begrip van de vroege christelijke gemeenschappen in Rome en hun begrafenistradities.

Rome: rondleiding door catacomben en Kapucijner Crypte met transfer

Rome: rondleiding door catacomben en Kapucijner Crypte met transfer

Ontdek wat er onder de oppervlakte ligt en ontdek 3 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Rome: de Kapucijner Crypte, de Catacomben van St. Callixtus en de Via Appia. Profiteer van het comfort van voorrangstoegang en vervoer met airconditioning tijdens de hele tour. Begin je dag met een ontmoeting met jouw gids in de buurt van Piazza Barberini, waar dit ijzingwekkende avontuur zal beginnen. Begin je rondleiding met een bezoek aan de Crypte van de Kapucijnen, waar jouw gids je zal laten kennismaken met de opmerkelijke geschiedenis van wat wordt verondersteld de broeders kapucijnen te zijn. Ga naar de Catacomben van St. Callixtus en bewonder de begraafplaatsen vanaf de begane grond, voordat je afdaalt in de uitgebreide ondergrondse catacomben. Leer meer over de martelaren en pausen die hier ter ruste zijn gelegd, bewonder onberispelijk bewaarde schilderijen en bekijk de crypten van pausen uit de derde eeuw. Op de terugweg naar Rome passeer je de indrukwekkende Aureliaanse Muur en maak je van de gelegenheid gebruik om voet te zetten op de Via Appia, een vitale verkeersader ten tijde van het Romeinse Rijk.

Rome: Begeleide Romeinse Catacomben Tour met Transfers

Rome: Begeleide Romeinse Catacomben Tour met Transfers

Ontdek de geheimen die verborgen liggen in de diepe donkerte van de Domitilla-catacomben tijdens deze rondleiding in Rome. Geniet van het gemak van een transfer vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt in de stad. Kom meer te weten over de vroegchristelijke geschiedenis en bekijk de ondergrondse Basiliek van Nereus. Je ontmoet je gids in het centrum van de stad en gaat richting de Via Appia in een comfortabel minibusje. Je bereikt een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waagt je 16 meter onder de oppervlakte in de onwereldse crypten van Domitilla. Je verkent het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verspreid over 4 niveaus. Laat je betoveren door oude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de overgang van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Maak jouw onderwereldervaring compleet in de onderaardse Basiliek van Nereus en Achilleus uit de 4e eeuw. Vervolgens stap je weer in de minibus en keer je terug naar het centrum.

Rome: Catacomben rondleiding met transfer

Rome: Catacomben rondleiding met transfer

Ga op een fascinerende ondergrondse tour door de Catacomben, die je meeneemt naar de ongewone geschiedenis van Rome. Ga ver onder de drukke straten en torenhoge monumenten naar de verborgen kant van deze oude stad. Volg terwijl je deskundige gids weinig bekende mysteries van de donkere kant van Rome onthult. Begin je tour op een van de meest spectaculaire centraal gelegen pleinen van Rome, het Venetiëplein, naast het stadhuis. Stap in een panoramische bus en rijd naar de Catacomben, waarbij je een panoramische rondrit volgt. Begin je ondergrondse tour en verken deze uitgestrekte tunnels met graftombes die uit de rotsen zijn uitgehouwen en hoor de fascinerende geschiedenis van deze heilige plaatsen. Leer hoe dit uitgebreide netwerk van ondergrondse tunnels, dat bijna 2000 jaar teruggaat tot de 2e eeuw na Christus, ooit een begraafplaats en gebedsplaats was voor de eerste christenen in Rome. Combineer je tour met de extra optie om het ondergrondse Trevi-district te bezoeken. Verken de ruïnes en verborgen gangen onder de Trevi-wijk en het omliggende gebied. Combineer je tour met de extra optie om het fascinerende Kapucijnermuseum en zijn crypte te bezoeken. Bezoek op eigen gelegenheid de beroemde crypte van de kapucijnen in Via Veneto met je audiogids! Leer meer over de crypte en de overblijfselen van de ongeveer 4000 broeders die de vloer-tot-plafond ontwerpen versierden, waardoor het de macabere bijnaam "de Beenderenkapel" kreeg.

Rome: Appian Way, Aquaducten & Catacomben Optie E-Bike Tour

Rome: Appian Way, Aquaducten & Catacomben Optie E-Bike Tour

Laat je verleiden door alles wat Romeins is op deze E-biketocht over de Appiaweg, de Catacomben en het Park van de Aquaducten. Rijd door het Romeinse platteland, ontdek het ingenieursgenie van de oude Romeinen en duik in de vroegchristelijke geschiedenis die de wereld van later heeft gevormd. Ontmoet je gids en verlaat de stad via de Sint-Sebastianuspoort in de Aureliaanse Muren en rijd de oude Appiaweg op - een 2400 jaar oude doorgangsweg die het verhaal vertelt van de opkomst, de gouden eeuw en het verval van Rome. In de 6 uur durende versie van de tour maak je een ondergrondse stop bij de Catacomben van St. Callixtus (of St. Sebastian) voor een rondleiding door de crypten en gangen (de 4 uur durende versie van de tour bevat een stop in de Catacomben). Fiets vervolgens verder over de Appiaanselaan, langs mausolea, grafstenen en uitgestrekte villa's van de oude aristocratie. Ga ten slotte naar het Park van de Aquaducten, waar kolossale bogen oprijzen tegen het warme middaglicht. Nadat je deze aquaducten terug naar de moderne beschaving hebt gevolgd, doorkruis je de groene Caffarella Vallei. Bij de uitgang begin je aan de korte rit terug naar het beginpunt - maar niet zonder een laatste hoogtepunt.

Rome: Appian Way & Catacomb Zonsondergang E-bike Tour met Aperitief

Rome: Appian Way & Catacomb Zonsondergang E-bike Tour met Aperitief

Laat de toeristen en musea achter je en ga op avontuur door het Appian Way Regional Park. Dit immense gebied van beschermd land werd ooit gebruikt voor landbouw, maar is vandaag de dag het bewijs van Romes groene revolutie. Ga met ons mee op deze rondleiding door het Park en de vele bezienswaardigheden zoals de Catacomben, de Aquaducten, de Tomben van de Heidenen en maak ook een stop voor een authentiek Italiaans aperitief (voorgerecht) bereid door een van onze medewerkers in de open lucht omringd door geschiedenis. Volg je rondleiding door de catacomben langs de Appian Way, een van de grootste ondergrondse begraafplaatsen uit het oude Rome. Volg de overblijfselen van de oude Appian Way, een weg die de Romeinen 2300 jaar geleden aanlegden om het Park van de Aquaducten te bereiken. Bewonder deze enorme bouwwerken met een drankje en een scala aan klassieke Italiaanse gerechten zoals bruschetta, olijven, kaas, vers fruit en brood terwijl de zon ondergaat over het platteland. Volg de Aquaducten terug naar de stad en volg het pad van het water dat de Romeinse beschaving van energie voorzag. Eindig weer bij het Circus Maximus. Geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Rome Explorer PASS met tickets voor top 45+ attracties

Rome Explorer PASS met tickets voor top 45+ attracties

Bespaar tot 50%* op Rome-ervaringen met de Rome Explorer Pass van Go City. Kies uit 2 tot 7 attracties, ervaringen en tours uit een lijst van meer dan 45 populaire activiteiten. Met een geldigheid van 60 dagen kun je Rome in je eigen tempo verkennen - je hoeft je niet te haasten. Bezichtig het Colosseum en de Vaticaanse Musea, geniet van een pizza-diner in de wijk Prati, ga naar een concert met klassieke muziek, fiets tussen de oude Romeinse ruïnes en ervaar het beste wat Rome te bieden heeft. Vermijd het gedoe van het kopen van losse tickets voor attracties. Met je pas heb je alles op je telefoon. Ontvang een digitale gids boordevol informatie over attracties en instructies voor het boeken van je bezoeken. Kies 2, 3, 4, 5, 6 of 7 van de volgende attracties of activiteiten in Rome en het Vaticaan: Culturele en historische bezienswaardigheden - Colosseum, Forum Romanum en Palatijn met audiotour, entree en multimediavideo (R) - Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel - gereserveerde toegang (R) - Castel Sant' Angelo met audiogids (R) - Capitolini Museum met gehoste toegang (R) - Altaar van het Vaderland Panoramisch uitzicht (R) - Sint-Pietersbasiliek en koepelrondleiding (R) - Pantheon: Gereserveerde toegang met audiogids Andere rondleidingen en ervaringen - Big Bus Rome Hop-on-hop-off-bustour 1-daagse klassieke tour - Rome Catacomben Tour inclusief transfer (R) - Piazza Navona ondergronds - Rome Highlights Tour met Pantheon en Trevifontein (R) - Pauselijke Audiëntie (R) - Rome Spooktocht (R) - Fietsverhuur met Caracalla Baden (R) - Oude Via Appia Antica met de fiets - De Drie Tenoren in Concert met Ballet - Sint-Pauluskerk - Museo delle Cere (Wassenbeeldenmuseum) - Welkom in Rome Show - Leonardo Da Vinci ervaring - Vivaldi's Vier Jaargetijden ontmoet Bachs meesterwerken - Ondergronds Trevi-district: Klein Aquaduct Domus (R) - Vigamus - Videogame Museum - Keizerinnen, keizers en courtisanes Tour (R) - Cinecittà Wereld - Roma Wereld - Pizza tour bij zonsondergang in de buurt van het Colosseum Eten en drinken - Wijnproeverij met een gediplomeerd sommelier bij het Colosseum - Hard Rock Café Rome - Voorrangstoegang - Pizza terrasdiner in de wijk Prati (R) - Spritz en salade menu bij het Vaticaan - Vero Food Beste Italiaanse pannenkoeken in Rome - Italiaans pannenkoekenontbijt bij Vero Food (vlakbij Vaticaan) - Gezond en vers eten in het stadscentrum - 1 uur pizza koken - Pastalessen (R) Reserveren verplicht. Volg de instructies op de digitale gids voor elke attractie of rondleiding. *Besparing gebaseerd op voorbeeldroutes op Go City website.

Rome: Catacomben van St. Sebastian Toegangsbewijs & rondleiding

Rome: Catacomben van St. Sebastian Toegangsbewijs & rondleiding

De plaats waar de catacomben van San Sebastiano staan, was in de oudheid een diepe depressie, gebruikt als een pozzolana-steengroeve en werd ad catacombs (of "in de buurt van de holtes") genoemd, een naam die synoniem is geworden met een ondergrondse begraafplaats. Sinds de eerste eeuw is de site intensief geëxploiteerd en gebouwd: de ondergrondse galerijen werden hergebruikt om grafnissen te verkrijgen, aan de oppervlakte werden echter verschillende columbaria gebouwd en ten minste twee woonsystemen (de zogenaamde kleine villa en de grote villa ) voorzien van opmerkelijke picturale wanddecoraties. Rond het midden van de tweede eeuw werd de bodem van de vallei begraven om een veld te creëren, aan de ene kant waarvan drie mausolea achter elkaar werden gebouwd (door Clodius Hermes, door de Innocentiores, door de Axe). Een verdere begraving van het gebied werd gemaakt om ruimte te geven aan de constructie van de triclia, een portiek begrensd door een muur waarop talrijke graffiti-aanroepen gericht aan de SS. Peter en Paul, die rond 250 samen op deze plek werden vereerd. Op de plaats had keizer Constantijn (306-337) toen een basiliek in de vorm van een Romeins circus ("circiforme genaamd"). Ondertussen, al in de derde eeuw, begon de catacombe die de graven van de martelaren Sebastian en Eutichio huisvestte zich ondergronds te ontwikkelen.

Rome: Appian Way E-Bike Tour Catacomben, Aquaducten & Picknick

Rome: Appian Way E-Bike Tour Catacomben, Aquaducten & Picknick

Ga een dagje weg uit Rome! Ontsnap aan de drukke straten en de mensenmassa's op een e-biketocht door het platteland rond de Appiaansweg. Rijd naar de Catacomben van St Callisto of St Sebastian met een fiets met elektrische ondersteuning langs een oude Romeinse weg genaamd de Via Appia Antica. Bereik het Park van de Aquaducten en bekijk een van de oude Romeinse wonderen, de Aquaducten van Claudio en Felice. Op de terugweg naar de stad, fietsend door parken en beboste valleien, stoppen we voor een lunch in picknickstijl in de buurt van een natuurlijke bron. Geniet van een picknick in het park met verse salades, brood, bruschetta, porchetta (geroosterd varkensvlees), mozzarella en tomaten, olijven en iets te drinken. Ideaal voor gezinnen met kinderen, want we hebben een e-bike voor kinderen plus de optie van een meeloopfiets. Helmen met geïntegreerde comm's worden verstrekt afhankelijk van de taal van de groep en het aantal deelnemers (minimaal 2 maximaal 10).

De topbezienswaardigheden in Rome

Activiteiten in Catacomben van Rome

Steden in Italië

Andere activiteiten in Catacomben van Rome

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Rome bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6
(7.279 beoordelingen)

We konden voorbij de poorten komen en rechtstreeks de crypte in. Sergio was een geweldige gids. Gemakkelijk te begrijpen, er van tevoren over nagedacht en ons een lijst gegeven van waar we naar moesten kijken. Tour was goed, ik zou aanraden. Het is iets anders.

Ik wil misschien zeggen dat lopen een uitdaging kan zijn vanwege het veel bergop lopen, de vele trappen en oneffen paden in de cript en catacomben. Verlichting kan een probleem zijn voor mensen met zichtproblemen.

Miguel is een topgids, weet en vertelt veel! De tour was erg interessant, een aanrader. Door verkeersopstopping in Rome wel lang onderweg, we konden op de terugweg eerder uitstappen, dat scheelde tijd!

Geen enkele aanmerking te maken. Super gids die zeer meeslepend kon vertellen met veel toffe wist-je-datjes.

Fijne tour. Fijne gidsen ( maricela, paula,ludo) . Alles goed geregeld.