Catacomben van Rome

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 onmisbare catacomben in Rome

Of je nu verlangt naar een dieper inzicht in de Romeinse geschiedenis, de ondergrondse tunnels van de stad wil ontdekken of simpelweg een morbide nieuwsgierigheid bezit - een bezoek aan Rome is niet compleet zonder de onderaardse begraafplaatsen te verkennen. Hier zijn de vijf beste en mooiste.

 • Catacomben van Marcellinus en Peter

  1. Catacomben van Marcellinus en Peter

  De tombe dankt zijn naam aan christelijke martelaren Marcellinus en Peter, die hier begraven liggen. Een perfecte stop met indrukwekkende decoraties en een rijke historie.

 • Catacomben van Sint-Calixtus

  2. Catacomben van Sint-Calixtus

  Dit is de populairste graftombe van allemaal, met begraafplaatsen van meerdere martelaren en 16 pausen. Mis ook de vroeg-christelijke fresco's niet!

 • Catacomben van Domitilla

  3. Catacomben van Domitilla

  Dit zijn de enige catacomben waar nog botten liggen. Naast het indrukwekkende formaat kun je hier een 2de-eeuwse fresco van het laatste avondmaal bewonderen.

 • Catacomben van San Sebastiano

  4. Catacomben van San Sebastiano

  Bezoek deze catacomben als je in bent voor waanzinnige architectuur en een fabelachtige geschiedenis.

 • Catacomben van Commodilla

  5. Catacomben van Commodilla

  Grootste trekpleister van deze catacomben is één van de vroegste afbeeldingen van de bebaarde Christus. Ook lagen hier oorspronkelijk de rekliwieën van Sint Felix en Adauctus.

Plan je bezoek

 • De openingstijden verschillen, check ze vooraf

  Sommige van de genoemde catacomben zijn op bepaalde dagen gesloten, dus check vooraf of de plek die je wil bezoeken is geopend!

 • Hoe kom je er?

  Een groot aantal catacomben ligt aan de Via Appia, die makkelijk bereikbaar is te voet of met de hop on, hop off bus van Archeobus.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden verschillen, check de tijden van de catacomben die je wil bezoeken.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen verschillen per locatie.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bij sommige toegangskaartjes is een tour inbegrepen, zie voor specifieke tickets en prijzen de pagina's van de catacomben.
 • Hoe kom ik er?
  Loop over de Via Appia of pak de hop on, hop off-bus!
 • Extra tips

  • Houd de verschillende openingstijden in acht bij het plannen van je bezoek!

Sitemap Catacomben van Rome

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.928 beoordelingen

Het was een schitterende ervaring! We hadden met 3 personen geboekt en er waren niet meer mensen ingeschreven... Dus uiteindelijk een privétour met een fantastische gids die deze tour volledig op maat van onze verwachtingen aanpaste. Ze nemen uitgebreid de tijd om de geschikte fiets te kiezen en die ook nog eens aan te passen op jouw maat + je krijgt een flesje water mee. De lunch 's middags was superlekker (2 soorten pasta met water en, indien je wou, ook wijn en koffie achteraf)! Wij hebben Rome al een paar keer bezocht en voor de eerste keer deze activiteit geboekt en het is een ongelofelijke aanrader.

Super leuke ervaring, zeker de moeite om Rome ook buiten het centrum te ontdekken, leuke gids, iemand die niet op zijn klok kijkt hij neemt de tijd om alles uit te leggen en te bezien bedankt Fabio

Zeer interessant, zou het niet hebben gezien als het niet voor deze tour zou zijn. Vervoer is mooi geregeld. Zeer leuke guide! :)

Privé rondleiding gekregen. Zeer bekwame gids. Duidelijke uitleg. Zeer interessante rondleiding.

Zeer indrukwekkende tour, de gids was super en wist ons erg veel te vertellen