Catacomben van Rome

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 onmisbare catacomben in Rome

Of je nu verlangt naar een dieper inzicht in de Romeinse geschiedenis, de ondergrondse tunnels van de stad wil ontdekken of simpelweg een morbide nieuwsgierigheid bezit - een bezoek aan Rome is niet compleet zonder de onderaardse begraafplaatsen te verkennen. Hier zijn de vijf beste en mooiste.

 • Catacomben van Marcellinus en Peter

  1. Catacomben van Marcellinus en Peter

  De tombe dankt zijn naam aan christelijke martelaren Marcellinus en Peter, die hier begraven liggen. Een perfecte stop met indrukwekkende decoraties en een rijke historie.

 • Catacomben van Sint-Calixtus

  2. Catacomben van Sint-Calixtus

  Dit is de populairste graftombe van allemaal, met begraafplaatsen van meerdere martelaren en 16 pausen. Mis ook de vroeg-christelijke fresco's niet!

 • Catacomben van Domitilla

  3. Catacomben van Domitilla

  Dit zijn de enige catacomben waar nog botten liggen. Naast het indrukwekkende formaat kun je hier een 2de-eeuwse fresco van het laatste avondmaal bewonderen.

 • Catacomben van San Sebastiano

  4. Catacomben van San Sebastiano

  Bezoek deze catacomben als je in bent voor waanzinnige architectuur en een fabelachtige geschiedenis.

 • Catacomben van Commodilla

  5. Catacomben van Commodilla

  Grootste trekpleister van deze catacomben is één van de vroegste afbeeldingen van de bebaarde Christus. Ook lagen hier oorspronkelijk de rekliwieën van Sint Felix en Adauctus.

Plan je bezoek

 • De openingstijden verschillen, check ze vooraf

  Sommige van de genoemde catacomben zijn op bepaalde dagen gesloten, dus check vooraf of de plek die je wil bezoeken is geopend!

 • Hoe kom je er?

  Een groot aantal catacomben ligt aan de Via Appia, die makkelijk bereikbaar is te voet of met de hop on, hop off bus van Archeobus.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden verschillen, check de tijden van de catacomben die je wil bezoeken.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen verschillen per locatie.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bij sommige toegangskaartjes is een tour inbegrepen, zie voor specifieke tickets en prijzen de pagina's van de catacomben.
 • Hoe kom ik er?
  Loop over de Via Appia of pak de hop on, hop off-bus!
 • Extra tips

  • Houd de verschillende openingstijden in acht bij het plannen van je bezoek!

Wat anderen zeggen over Catacomben van Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.922 beoordelingen

Enige minpunt was de relatief grote groep (ca 20 personen). Er waren in de catacomben en in het museum een aantal kleine kamers. De volledige groep past niet in alle ruimten, waardoor het vaak op elkaar geperst werd en de achterste personen niets tot weinig konden zien. Het museum en de catacomben zijn echter zeer indrukwekkend, daarbij wisten de tourgidsen zeker waar ze het over hadden!

Een geweldige ervaring! Onder begeleiding van Klaas een fantastische dag gehad met een hele leuke groep. Klaas is een hele enthousiaste en professionele gids, vertelt heel veel, ook met humor. Hij loodst iedereen vlot en veilig door het verkeer. Een hele mooie route waarlangs veel te zien is. Wel heel blij met de elektrische trapondersteuning want er zitten pittige klimmetjes in.

Everything was quite impressive, from the tour itself to the explanation of the guide. The spoken English was very clear and the voice was nice to listen to. The only downside, was the fact that we just 'ran' through the museum. So there was no time to take a look anything in there.

Was verrast toen bij de kerk bleek dat we voor de catacomben toch nog ergens anders heen moesten. Maar mevrouw bij de kerk heeft het allemaal goed uitgelegd hoe we er moesten komen.

Een goede kans om Rome eens op een andere manier te ontdekken. We hebben een enorm leuke dag gehad met onze gids Catharina. Aanrader!