Catacomben van Rome

Bekijk werken van Rafaël en Caravaggio in Galeria Borghese en verken de prachtige tuinen van dit terrein.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Catacomben van Rome: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: semi-privétour Romeinse Catacomben

1. Rome: semi-privétour Romeinse Catacomben

Je ontmoet je gids in het centrum van de stad en gaat richting de Via Appia in een comfortabel minibusje. Je bereikt een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waagt je 16 meter onder de oppervlakte in de onwereldse crypten van Domitilla. Je verkent het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verspreid over 4 niveaus. Laat je betoveren door oude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de overgang van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Maak jouw onderwereldervaring compleet in de onderaardse Basiliek van Nereus en Achilleus uit de 4e eeuw. Vervolgens stap je weer in het busje en keer je terug naar het centrum.

Rome: privé-fietstocht Via Appia, Catacomben en Aquaducten

2. Rome: privé-fietstocht Via Appia, Catacomben en Aquaducten

Verruil de drukte van de grote stad voor een dag op het platteland tijdens deze fantastische 3-uur of 5-uur durende tocht op elektrische fietsen. Je gids wacht op je bij Lungotevere delle Armi 44, waar dit prachtige avontuur zal beginnen. Je volgt de Via Appia Antica (Appia-weg), een van de belangrijkste toegangswegen van de stad in de Romeinse oudheid. Je kunt je gids volgen langs imposante aquaducten, met bezienswaardigheden als de Catacomben van San Callisto, en doorkruist tevens het Regionale Park van Appia Antica. Je kunt kiezen voor een rondrit van 3 uur per elektrische of normale fiets, maar je kunt ook kiezen voor de tocht van 5 uur die ook een bezoek aan de Catacomben van San Callisto of San Sebastiano omvat.

Rome: rondleiding door de catacomben van Sint-Sebastiaan

3. Rome: rondleiding door de catacomben van Sint-Sebastiaan

De plaats waar de catacomben van San Sebastiano staan, was in de oudheid een diepe depressie, gebruikt als een pozzolana-steengroeve en werd ad catacombs (of "in de buurt van de holtes") genoemd, een naam die synoniem is geworden met een ondergrondse begraafplaats. Sinds de eerste eeuw is de site intensief geëxploiteerd en gebouwd: de ondergrondse galerijen werden hergebruikt om grafnissen te verkrijgen, aan de oppervlakte werden echter verschillende columbaria gebouwd en ten minste twee woonsystemen (de zogenaamde kleine villa en de grote villa ) voorzien van opmerkelijke picturale wanddecoraties. Rond het midden van de tweede eeuw werd de bodem van de vallei begraven om een veld te creëren, aan de ene kant waarvan drie mausolea achter elkaar werden gebouwd (door Clodius Hermes, door de Innocentiores, door de Axe). Een verdere begraving van het gebied werd gemaakt om ruimte te geven aan de constructie van de triclia, een portiek begrensd door een muur waarop talrijke graffiti-aanroepen gericht aan de SS. Peter en Paul, die rond 250 samen op deze plek werden vereerd. Op de plaats had keizer Constantijn (306-337) toen een basiliek in de vorm van een Romeins circus ("circiforme genaamd"). Ondertussen, al in de derde eeuw, begon de catacombe die de graven van de martelaren Sebastian en Eutichio huisvestte zich ondergronds te ontwikkelen.

Rome: begeleide zonsondergang e-bike-tour met catacomben en aperitief

4. Rome: begeleide zonsondergang e-bike-tour met catacomben en aperitief

Een vroege avond fietstocht met elektrische fietsen, waardoor het een koud kunstje is om de catacomben te bereiken en vervolgens langs de Via Appia. De zonsondergang over het park van de Via Appia en de velden om ons heen zorgt voor een schilderachtige omgeving als de hitte van de dag en we kunnen genieten van de koele frisse lucht langs de met bomen omzoomde Romeinse weg die bekend staat als de Via Appia. We zullen zoveel mogelijk van de verkeersvrije gebieden van Rome gebruiken om de muren van het oude Rome te bereiken, vanwaar we dan door de poort van Sint-Sebastiaan zullen gaan en onze rit langs de Via Appia beginnen. Eerst de CATACOMBEN VAN ST. CALLISTO waar je een rondleiding krijgt in je eigen taal. Daarna bereiken we het gebied genaamd Capo di Bove, waar we het eerste stuk originele stenen vinden die werden gebruikt om de Via Appia te plaveien. Hier stoppen we voor een aperitief. Na ons drankje vervolgen we een korte afstand langs de Via Appia voordat we terugkeren naar het begin. Op de terugweg fietsen we door de bossen van de Cafarella-vallei met natuurlijke bronnen en kleine rivieren die er doorheen stromen.

Rome: Colosseum en Appian Way Catacomben Tour

5. Rome: Colosseum en Appian Way Catacomben Tour

Ga terug in de tijd met deze combinatie Colosseum, Roman Forum, Palatine Hill en Ancient Appian Way Catacomben rondleiding. Je omzeilt alle wachtrijen om beter van je ervaring te genieten en profiteert van een professionele gids die is opgeleid in kunst en archeologie. Bezoek het meest symbolische monument van Rome, leer over de geschiedenis van het amfitheater en verken de eerste en tweede lagen van het Colosseum voor een geweldig uitzicht. Je wandelt dan door de ruïnes van het Forum Romanum en de Palatijn, en bezoekt een van de belangrijkste archeologische gebieden ter wereld met enkele van de meest suggestieve ruïnes van het oude Rome. Langs je pad verken je ook de site van een oudere nederzetting uit de 9e eeuw voor Christus, en leer je over de legende van Romulus en Remus, de verlaten broers opgevoed door een wolf die tegen elkaar vochten om macht en controle. Na je Colosseum-tour neem je een korte pauze voordat je terugkeert naar het tourkantoor voor een diepgaande ervaring op een van de meest opwindende en bezochte plaatsen in Rome, de Catacomben op de Ancient Appian Way. Je daalt af in een complex netwerk van ondergrondse tunnels, een van de langste ter wereld, waar je oude fresco's, inscriptierijke crypten, kleine mausolea, sarcofagen en graven kunt bewonderen. Je ontdekt ook de begraafplaatsen van beroemde mensen zoals pausen, martelaren en volgens legendes zelfs sommige apostelen.

Vaticaanstad: voorrang Vaticaanse musea en Sixtijnse Kapel

6. Vaticaanstad: voorrang Vaticaanse musea en Sixtijnse Kapel

Geniet tijdens deze 3-uur durende tour van een prioriteits toegang en ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden van het Vaticaan! Deze populaire tour bezoekt de musea van het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel, de Papal tombes en de Sint-Pieterbasiliek. Tijdens het bezoek aan de musea van het Vaticaan bekijk je een van de meest belangrijke kunstcollecties ter wereld, verspreid over 1200 ruimtes. Hoogtepunten zijn: de kamers van Raphael, de Sixtijnse Kapel en de antieke Romijnse en Griekse voorwerpen in de binnenplaats Belvedere. De Sixtijnse Kapel is aan het einde van de galerijen te vinden. Jouw gids zorgt ervoor dat je daar snel komt terwijl je onderweg de meest belangrijke meesterstukken kunt bewonderen. Na een bezoek aan de Sixtijnse Kapel heb je direct toegang tot de Sint-Pieterbasiliek: dit is alleen mogelijk met een officiële tour met gids. Jouw gids brengt je ook naar een deel van het Vaticaan dat onder de grond ligt, waar de tombes van vorige pausen te vinden zijn. Vervolgens ga je naar het belangrijkste deel van de Sint-Pieterbasiliek: de grootste basiliek ter wereld. Tijdens dit deel van de tour kun je Michelangelo's Pietà en de beroemde dom die hij ontwierp voor de basiliek, bewonderen. Bekijk ook de massief bronzen Baldacchino of te wel de troonhemel van Bernini, Raphaels Transfiguratie en andere monumenten van artistiek belang. Weer buiten zal jouw gids meer vertellen over de geschiedenis van Vaticaan Stad, de Zwitserse Gardes en hoe het Sint-Pieterplein ontworpen is.

Rome: Catacombs & St Clement's Underground Semi-Private Tour

7. Rome: Catacombs & St Clement's Underground Semi-Private Tour

Verken 2 contrasterende ondergrondse bezienswaardigheden met een deskundige gids. Ontdek een verborgen juweeltje 14 meter onder de Sint-Clementiusbasiliek en daal af in de bochtige tunnels van de Romeinse catacomben. Ontmoet je gids voor de St. Clemensbasiliek en waag je diep onder de grond onder de fundamenten in een mystieke wereld van oude culten en legendes. Reis door verschillende lagen geschiedenis en aarde, tot 14 meter onder de grond. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van de latere structuren die erop zijn gebouwd op weg naar de oppervlakte. Ga terug in de tijd naar het diepste punt en ontdek de best bewaarde Mithraïsche tempel van de stad. Raak het water van een ondergrondse stroom aan voordat je hoger gaat in de overblijfselen van de 4e-eeuwse basiliek, gebouwd op de top van het martelaarshuis en onder het eigenlijke huis. Als je langs de imposante muren loopt, zul je gefascineerd zijn door de oude fresco's terwijl je leert over de scènes en levens van de martelaren die ze uitbeelden. Daarna reis je buiten de stadsmuren naar een van de grootste en oudste catacomben, de buitenaardse crypten van Domitilla. Daal 16 meter onder het oppervlak af en verken het toegankelijke deel van het enorme labyrint van ondergrondse grafkamers en galerijen die de verschuiving van het geloof van heidendom naar christendom onthullen.

Rome: rondleiding door de catacomben van Domitilla

8. Rome: rondleiding door de catacomben van Domitilla

De Catacomben van Domitilla, gelegen aan de via delle Sette Chiese, is een van de grootste begraafplaatsen in ondergronds Rome en is afkomstig van een aantal begraafplaatsen die zijn opgezet op land dat toebehoort aan Flavia Domitilla en door deze aan haar vrijgelatenen is geschonken. Flavia Domitilla was de kleinzoon van Flavio Clemente, consul van 95 na Christus, en verwant aan de keizerlijke familie. Als christen werd Flavia Domitilla door Domitianus verbannen naar het eiland Ponza, waar ze stierf. De catacombe is verdeeld over twee hoofdniveaus. In het zogenaamde Hypogeum van de Flaviërs geloofde Giovanni Battista de Rossi de graven van de christelijke leden van de familie van Flavia Domitilla te identificeren, terwijl het een heidens hypogeum is dat tussen het einde van de 2e en het begin van de 3e eeuw kan worden geraadpleegd , die christelijk werd en halverwege de 3e eeuw werd vergroot. Tegen het einde van de derde eeuw werden de lichamen van de martelaren Nereus en Achilleus in een crypte op de tweede verdieping geplaatst, die door paus Damasus (366-384) werd omgevormd tot een kleine basiliek, die tussen 390 en 395 door paus Siricius werd vergroot tot zijn huidige omvang bereiken.

Rome: Vaticaan en Rome Experience Pass

9. Rome: Vaticaan en Rome Experience Pass

Kies uit vele attracties, waaronder bezienswaardigheden zoals het Colosseum en de Vaticaanse Musea met skip-the-line toegang. Geniet 's avonds van operashows, bekijk de Sixtijnse Kapel, reis naar een funpark of maak een wijnproeverij en een culinaire tour. Koop een pas voor het aantal attracties dat u wilt bezoeken - met 3, 5 en 7-keuzepassen beschikbaar. Toon eenvoudig uw voucher bij het centraal gelegen station Forum Romanum, waar uw professionele medewerkers u alle nodige informatie verstrekken. Er is genoeg om uit te kiezen om het meeste uit uw bezoek aan Rome te halen. Je pas wordt geactiveerd bij het scannen bij de eerste attractie en blijft daarna 90 dagen geldig. Kies uit de volgende attracties: • Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel Gereserveerd Entreeticket • Colosseum, Forum Romanum en Palatijn Gereserveerd Entreeticket • Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek (geen skip-the-line) • Moderne tentoonstellingskunstgalerij • Navona Underground met audiogids • Trevi District Underground met audiogids • Rondleiding catacomben (geen transfer inbegrepen) • Museum van het Romeinse Rijk (Capitolijnse Museum) Gereserveerde toegang • Leonardo da Vinci-ervaring met audiogids • Het Altaar van het Vaderland Lift & Risorgimento Museum & Palazzo Venezia gereserveerd toegangsbewijs • Trajan's Markets Gereserveerd Entreeticket • 1 dag Hop-on hop-off bus • Fietsverhuur van 1 uur • 72-uurs OV-kaart • Een nacht in de Opera (alleen indien beschikbaar) • Rome Imperial 3D-show en audiogids • Caracalla Baths Gereserveerd Entreeticket • Circo Maximo Virtual Reality Experience Gereserveerd Entreeticket • Castel Sant'Angelo Gereserveerd Entreeticket • Galleria Doria Pamphilj Gereserveerd Entreeticket • Panoramisch Terras Ontbijt • Panoramisch Terras Aperitief • Pauselijk Udience + St. Peter's Guided Tour (alleen op woensdag) • Nationaal Romeins museum (Palazzo Altemps, Crypta Balbi, Thermen van Diocletianus, Palazzo Massimo) Gereserveerd toegangsticket • Ara Pacis-museum • Pantheon-rondleiding • Rondleiding met Street Art (alleen indien beschikbaar) • Caravaggio-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Joodse getto-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Navona Underground, Pantheon + Trevifontein Tour (alleen indien beschikbaar) • Lateraans Complex tour (alleen indien beschikbaar) • panoramische open bus Vaticaanse tuinen + audiogids BUITEN ROME: • Oude Appia-rondleiding (alleen indien beschikbaar) • Een wandeling in de pauselijke villatuinen in Castel Gandolfo • Pauselijke Villa Garden Open Bus in Castel Gandolfo • Zomerresidentie paus met audiogids in Castel Gandolfo • Oud Ostia Gereserveerd Entreeticket • Tivoli Villa's: Villa Adriana of Villa D'Este

Rome: Go City Explorer Pass - Kies 2 tot 7 attracties

10. Rome: Go City Explorer Pass - Kies 2 tot 7 attracties

Verken Rome in je eigen tempo met de Go City Rome Explorer Pass. Kies uit 2 tot 7 attracties en tours uit een lijst van meer dan 30 opties, waaronder het Colosseum, een hop-on hop-off bustour, de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en meer. Met een volle 60 dagen om je pas te gebruiken vanaf je eerste attractiebezoek of tour, heb je genoeg tijd om het Forum Romanum en de Palatijn te bezoeken, deel te nemen aan een wijnproeverij bij het Colosseum, te genieten van een klassiek muziekconcert bij kaarslicht, of ga fietsen tussen oude Romeinse ruïnes. Profiteer van grote besparingen in vergelijking met het kopen van individuele attractietickets en geniet van een gratis digitale gids boordevol informatie over attracties en instructies voor het boeken van uw bezoeken. Om deze in te wisselen, toon je je pas op je mobiele apparaat (of print je hem thuis) bij het loket of de poort voor gratis toegang. Kies 2, 3, 4, 5, 6 of 7 attracties uit de volgende (voor sommige activiteiten is reservering vereist, raadpleeg uw digitale gids voor instructies): Culturele en historische bezienswaardigheden • Colosseum, Forum Romanum en Palantine met audiotour, gehoste toegang en multimediavideo • Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel • Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek • Borghese Gallery en stadsgids app • Castel Sant' Angelo met audiogids • Capitolini Museum met gehoste toegang • Altaar van het Vaderland Panoramisch uitzicht • Piazza Navona ondergronds • Altaar van het Vaderland Panoramisch uitzicht • Carcer Tullianum (Mamertine Gevangenis) Andere tours en ervaringen • Big Bus Rome Hop-on Hop-off 1-daagse klassieke tour • Rome Catacomben Tour inclusief transfer • Heerlijke Pasta Menu door Trevi Fontein • Het beste van Rome bij schemering • Wijnproeverij met een gecertificeerde sommelier door het Colosseum • Colosseum Exterieur VR-ervaring • Circus Maximus Virtual Reality-spel • HiBike- en Caracalla-baden - 3 uur • Oude Via Appia Antica per fiets • De drie tenoren in concert met ballet - St. Paul's Church • HiBike en Circo Massimo Experience (3 uur) • Museo delle Cere (Wassenmuseum) • Welkom bij de Rome Show • Leonardo Da Vinci-ervaring • Vivaldi's Vier Jaargetijden ontmoet Bach's Meesterwerken • Trevi District Underground: Klein aquaduct Domus • Vigamus - Videogamemuseum • HiBike-verhuur (3 uur) • Concert bij kaarslicht in het Waldensian Auditorium Attracties en tours zijn onder voorbehoud. Raadpleeg uw meegeleverde digitale gids voor een up-to-date attractieslijst inclusief openingstijden en instructies over hoe u toegang krijgt tot elke attractie met uw pas voordat u vertrekt.

Plan je bezoek

 • De openingstijden verschillen, check ze vooraf

  Sommige van de genoemde catacomben zijn op bepaalde dagen gesloten, dus check vooraf of de plek die je wil bezoeken is geopend!

 • Hoe kom je er?

  Een groot aantal catacomben ligt aan de Via Appia, die makkelijk bereikbaar is te voet of met de hop on, hop off bus van Archeobus.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden verschillen, check de tijden van de catacomben die je wil bezoeken.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen verschillen per locatie.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bij sommige toegangskaartjes is een tour inbegrepen, zie voor specifieke tickets en prijzen de pagina's van de catacomben.
 • Hoe kom ik er?
  Loop over de Via Appia of pak de hop on, hop off-bus!
 • Extra tips

  • Houd de verschillende openingstijden in acht bij het plannen van je bezoek!

Sitemap Catacomben van Rome

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.801 beoordelingen

Een onvergetelijk mooie en uitdagende ervaring! De sportschool van waaruit je vertrekt is makkelijk te bereiken, heeft een toilet en je kunt iets te drinken kopen voor onderweg. We hadden goede E bikes, de route via de rivier, dwars door de stad, via prachtige diverse natuurparken, aquaducten, catacomben en de Appia Antica is zo’n aanrader en onvergetelijk. Onze gids Alessio wist veel te vertellen, was gezellig, maakte onderweg leuke foto’s van ons en past de trip volledig aan aan onze wensen en conditie. Je ziet zoveel van Rome op een andere manier en begrijpt zoveel meer van de historie van Rome.

Hele mooie route, zeer veel te zien, je blijft je verbazen over de Romeinen. Perfecte e-bikes waardoor afstand en heuvels goed te doen. Goede gids die mooie paden kent. Mooie activiteit als je al een paar dagen in de stad hebt gelopen.

Het was een bijzondere tour. Onze gids Alessio was heel fijn. Hij heeft ons op een leuke manier echt heel veel geleerd over de historie van deze mooie stad. Echt een aanrader

Buitengewoon boeiend en een geweldige gids. Is eens wat anders dan de traditionele bezoeken die je aflegt.

Great guide, great guy who showed us a lot of nice spots in and ouside of Rome.