Kies data

Catacomben van Rome

Verken deze oude begraafplaats met tientallen catacomben en kilometerslange gangen onder de straten van Rome.

Catacomben van Rome: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: rondleiding door crypten, catacomben & bottenkapel

1. Rome: rondleiding door crypten, catacomben & bottenkapel

Onder het zon geblakerde plaveisel van de straten van Rome liggen de koele, schaduwrijke lagen van de geschiedenis. Daal af in 3 verschillende maar even boeiende archeologische opgravingen. Je profiteert van toegang met voorrang en wordt vervoerd in een bus met airconditioning. Eerst breng je een bezoek aan de catacomben waar vroege christenen hun geloof uitoefenden toen het nog verboden was, recht onder de voeten van hun vervolgers. Bijna 2.000 jaar geleden diende dit ondergrondse, geheime tunnelnetwerk tegelijkertijd als plaats van aanbidding en begraafplaats. Je verkent de graftomben onder begeleiding van je lokale, Engelssprekende en zeer deskundige gids, die de fascinerende geschiedenis van deze heilige plaats voor je zal toelichten. Vanaf hier rijdt de bus je naar de basiliek San Clemente, een steenworp van het Colosseum vandaan. Als je in deze basiliek afdaalt is het alsof je een reis terug in de tijd maakt. Je beweegt je door de overblijfselen van basilieken uit de 12e en 4e eeuw, door een 2e-eeuwse tempel en ruïnes die teruggaan tot 64 n.Chr., toen Keizer Nero de stad zag branden. Wat helemaal ongelooflijk is, is dat de aquaduct die daar al eeuwen begraven ligt nog steeds werkt. Je eindbestemming is de Kapucijner Crypte. In deze macabere ruimte, met als bijnaam de 'Bottenkapel', bouwden de Kapucijner monniken met de botten van 4000 van hun broeders een complex kamerhoog bouwwerk. Je gids vertelt je welke theorieën de ronde doen, maar je mag voor jezelf uitmaken wat deze aangeklede skeletten en wervel-kandelaren betekenen. Open je ogen voor de verborgen kant van de stad en beleef Rome op een manier die je nooit zult vergeten.

Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

2. Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

Je ontmoet je gids in het centrum van de stad en gaat richting de Via Appia in een comfortabel minibusje. Je bereikt een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waagt je 16 meter onder de oppervlakte in de onwereldse crypten van Domitilla. Je verkent het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verspreid over 4 niveaus. Laat je betoveren door oude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de overgang van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Maak jouw onderwereldervaring compleet in de onderaardse Basiliek van Nereus en Achilleus uit de 4e eeuw. Vervolgens stap je weer in het busje en keer je terug naar het centrum.

Rome: rondleiding catacomben met transfer

3. Rome: rondleiding catacomben met transfer

Ver beneden de drukke straten en torenhoge monumenten van de eeuwenoude stad ligt een andere wereld verscholen, de wereld van de catacomben. Ga mee ondergronds en duik diep in de uitzonderlijke geschiedenis van Rome. Deze rondleiding begint op een van de mooiste pleinen in het centrum van Rome: Piazza Venezia. Een vip-minibusje met airconditioning neemt je mee naar de eeuwenoude Romeinse catacomben. Van een medewerker krijg je een App City-audiogids die je een introductie geeft tot de bezienswaardigheid en de oude weg de Via Appia. Niet ver buiten de stad, diep onder de grond, werden de catacomben in de tweede eeuw uitgegraven als reactie op het gebrek aan land voor begraafplaatsen. Dit uitgebreide tunnelnetwerk van bijna 2000 jaar oud was ooit zowel begraafplaats als gebedsruimte voor de eerste Romeinse christenen. Een deskundige gids vertelt je in de tunnels met uit de rotsen gehouwen graftombes de fascinerende geschiedenis van deze heilige plek. Gezien de beperkte openingstijden van de catacomben is het raadzaam om van tevoren te boeken, helemaal rond Pasen en tussen mei en september wanneer Rome overspoeld wordt door reizigers. De koele catacomben zijn een welkome afwisseling van de Italiaanse zomerhitte.

Rome: officiële tour door de Catacomben van St. Callixtus

4. Rome: officiële tour door de Catacomben van St. Callixtus

Luister eerst naar de geschiedenis van de catacomben, van hun oorsprong tot hun verval en hun herontdekking in de moderne tijd. Je leert ook hoe ze werden uitgegraven en beheerd. Als je naar beneden gaat, kom je in de crypte van de pausen van de 3e eeuw, waar 5 van de 9 grafstenen van de bisschoppen van Rome die hier begraven zijn nog steeds bewaard zijn gebleven. Je zult dan een prachtige marmeren plaat bewonderen waarin enkele beroemde verzen van paus Damasus zijn gegraveerd. Steek vervolgens een smalle boog over en ga de crypte binnen waar St. Cecilia, de beschermheilige van de muziek, aanvankelijk lag begraven. De gids zal je haar inspirerende geschiedenis vertellen terwijl je de fresco's die de crypte versieren bekijkt, evenals een kostbare kopie van het standbeeld gemaakt door Maderno, met het lichaam van de martelaar toen een verkenning werd gemaakt in 1599. Vanuit de crypte van Santa Cecilia vervolgt je je tocht door het oudste deel van de catacombe en bewonder je de majestueuze galerijen en de prachtige cabines van de "sacramenten". Ten slotte loop je door het doolhof van tunnels die in vredestijd zijn gegraven, in een poging je weg naar buiten te vinden. Onderweg kun je verschillende archeologische vondsten aan begrafenismeubels bekijken, voordat je weer naar boven komt om het zonlicht te zien.

Rome: Appian Way en St. Callisto Catacombs Tour per e-bike

5. Rome: Appian Way en St. Callisto Catacombs Tour per e-bike

Baan je een weg naar de catacomben van St. Callisto tijdens deze begeleide e-bike-tour door de Via Appia. Kies tussen een zonsondergang- of ochtendtour en bewonder het adembenemende uitzicht op het Romeinse platteland. Maak vanaf het fietsendepot een snelle rit naar de Via Appia en bezoek de Catacomben van St. Callisto. Zie waar de christenen elkaar ontmoetten en baden 40 meter onder de grond op wat de officiële begraafplaats voor de kerk van Rome zou worden. Daarna fietst u verder langs de Via Appia, een oude weg die begraven ligt in het landschap. Fiets langs velden en bossen om het eerste stuk originele stenen te bereiken dat 2300 jaar geleden door de Romeinen werd gelegd. Zie sporen die in de steen zijn achtergelaten door de wielen van karren die door de jaren heen door paarden over de weg zijn getrokken. Zoek je weg tussen de oude stenen en daal af naar een natuurlijke bron. Dit gedeelte met originele blokken is ook beloopbaar. Vul in de natuurlijke bron flessen met mineraalwater of wijn in de wijnkelder. Het is een geweldige manier om het lokale leven en de tradities te zien. In de kelder kun je hapjes en drankjes kopen om mee te nemen naar de snackstop in de Cafarella-vallei, het laatste deel van je tocht terug naar de stad. Geniet van hoog in de Cafarella-vallei van het uitzicht op het prachtige landschap van Rome, samen met de glooiende heuvels en de vallei beneden. Zie een fantastische verscheidenheid aan dieren zoals vogels, schapen en geiten. Houd konijnenfamilies in de vallei in de gaten. Stop om te genieten van een glas wijn of iets anders dat je uit het voorjaar hebt meegenomen voordat je terugkeert naar het fietsdepot.

Rome: privé-fietstocht Via Appia, Catacomben en Aquaducten

6. Rome: privé-fietstocht Via Appia, Catacomben en Aquaducten

Verruil de drukte van de grote stad voor een dag op het platteland tijdens deze fantastische 3-uur of 5-uur durende tocht op elektrische fietsen. Je gids wacht op je bij Lungotevere delle Armi 44, waar dit prachtige avontuur zal beginnen. Je volgt de Via Appia Antica (Appia-weg), een van de belangrijkste toegangswegen van de stad in de Romeinse oudheid. Je kunt je gids volgen langs imposante aquaducten, met bezienswaardigheden als de Catacomben van San Callisto, en doorkruist tevens het Regionale Park van Appia Antica. Je kunt kiezen voor een rondrit van 3 uur per elektrische of normale fiets, maar je kunt ook kiezen voor de tocht van 5 uur die ook een bezoek aan de Catacomben van San Callisto of San Sebastiano omvat.

Rome: Via Appia, aquaducten en catacomben - tour per e-bike

7. Rome: Via Appia, aquaducten en catacomben - tour per e-bike

Stap op jouw comfortabele zadel voor deze elektrische mountainbiketocht langs de Via Appia. Bewonder opmerkelijke locaties zoals de 2300-jaar oude wegen van de Via Appia, de Romeinse aquaducten, de christelijke catacomben en de Aureliaanse verdedigingsmuren. Na een korte rit door de stad beland je op de Via Appia en fiets je langs oude graftombes en de ruïnes van een keizerlijk paleis. Onderweg wijst jouw gids je op de schoonheid van het Romeinse landschap, het ingenieursgenie van de oude Romeinen en de vroegchristelijke geschiedenis die de wereld heeft gevormd.  Fietsend op een kwaliteits-E-bike en begeleid door een lokale gids verlaat je het stadscentrum om het landschap te ontdekken waarin deze unieke bouwwerken stilletjes oprijzen, en hoor je over de geschiedenis die ze met elkaar verbindt.  Rijd langs de Via Appia, de Romeinse aquaducten, de christelijke catacomben, de Aureliaanse verdedigingsmuren en ontdek hoe elk van deze enorme, duizenden jaren oude projecten een belangrijk deel van het verhaal van Rome's verbazingwekkende opkomst, gouden eeuw en verval vertelt. Ga ondergronds naar de Catacomben van S. Callisto (of S. Sebastiano) en ontdek de spookachtige geschiedenis tijdens een rondleiding. Fiets verder langs mausolea, grafstenen en uitgestrekte villa's van de oude aristocratie. Stop bij het Park van de Aquaducten, waar opvallende stukken kolossale bogen afsteken tegen de warm verlichte middaghemel. Nadat je deze aquaducten terug naar de moderne beschaving hebt gevolgd, doorkruis je een ander groot en kostbaar groen "eiland" in de stedelijke structuur van Rome, de Caffarella-vallei. Kom aan bij de uitgang, om jouw korte rit terug naar het beginpunt te beginnen, maar geniet eerst van een verrassing. 

Rome: rondleiding door ondergrondse crypten en catacomben

8. Rome: rondleiding door ondergrondse crypten en catacomben

Ontsnap aan de drukte van het Colosseum en het Vaticaan, en verken de donkere kant van Rome tijdens een rondleiding door de oude catacomben en crypten. Je ziet plekken van de stad waar de meeste bezoekers nooit komen en reist per minibus met airconditioning tussen de verschillende locaties. De gids neemt je eerst mee naar drie gedenkwaardige plekken, die elk bijzondere geheimen van het oude Rome onthullen. Zoals de doolhofachtige Romeinse catacomben, die deels begraafplaats waren en deels toevluchtsoord voor de vervolgde christenen van het oude Rome. Daarna bezoek je de Kapucijner Crypte, plaatselijk bekend als de Bottenkapel. Bewonder hier de muren die gedecoreerd zijn met de botten van meer dan 4.000 monniken. Om de dag in stijl af te sluiten neem je ten slotte nog een kijkje op misschien wel een van spectaculairste plekken in Rome: de Romeinse aquaducten. Hier kun je op een prachtig uitkijkpunt op verkenning uitgaan en meer te weten komen over dit indrukwekkende monument.

Catacombe van St. Callixtus en Via Appia: rondleiding

9. Catacombe van St. Callixtus en Via Appia: rondleiding

Deze 3-uur durende excursie neemt je per bus en te voet mee buiten de stadsmuren van Rome, door de antieke tunnels van de catacomben. Je passeert de rustieke Via Appia en onder de bogen van de aquaducten uit de Oudheid. Bijna 2000 jaar geleden gebouwd als grafkamers voor de vroege Christenen, vol met niches, mozaïeken en sarcofagen, en ook vele antieke religieuze schilderingen. Tijdens je bezoek aan San-Calixtus, moet je zeker de Crypte van de pausen bekijken en kan je een aantal van de vroegste Christelijke kunstwerken zien. Met de toenemende populariteit van het Christendom in Rome, werd het noodzakelijk een begraafplaats te vinden voor meer personen, waarvan de meesten geen geld hadden voor versierde grafmonumenten en graven. De oplossing was het zachte tufsteen rondom de stad. Vanaf de 2e tot de 5e eeuw werden 60 catacomben uitgegraven, elk bestaand uit een aantal lagen en waarvan er 2 voor Joden waren bestemd. Van alle catacomben, zijn er 5 Christelijke complexen, die altijd open staan voor het publiek, waardoor je een uniek beeld van het antieke Rome krijgt, in een omgeving die je nooit zal zien in het centrum.

Rome: Catacomben met golfkar en rondleiding door de stad

10. Rome: Catacomben met golfkar en rondleiding door de stad

Bekijk de hoogtepunten van Rome zonder je in het zweet te werken terwijl je tijdens een privétour door de stad toert in een golfkar. Bewonder de Zuil van Trajanus, Piazza Venezia en nog veel meer van de topattracties van Rome. Ontmoet je gids in een van de rustigere zijstraten van de stad en maak je klaar om de meest iconische bezienswaardigheden van Rome te ontdekken. Je krijgt ook een headset om ervoor te zorgen dat je je gids de hele tijd kunt horen. Stop bij belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Zuil van Trajanus, Piazza Bocca della Verità, Circus Maximus, Piazza Venezia, Circus van Maxentius, het Colosseum en meer. Besteed tussen de 5 en 10 minuten op elk van deze sites en leer meer over elke locatie in uw gids. Ga vervolgens ondergronds om de oude catacomben en crypten van Rome te bekijken. Ontdek deze immense ondergrondse begraafplaats en leer over het ontstaan en verval ervan. Je tour eindigt weer in de rustige zijstraat waar het begon.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Citycards
  • Dagtochten
36 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Catacomben van Rome

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.615 beoordelingen

Het is de moeite waard om de catacomben te bezoeken. Prima reis, alles goed geregeld. Dat het mogelijk is om een Poolse gids te kiezen is een bijkomend voordeel. De gids is interessant en zeer deskundig.

Zeer interessante rondleiding. Elke keer weer. We hadden het geluk dat er geen andere Duitstalige gasten waren, dus we hadden de chauffeur helemaal voor onszelf.

Reizen was leuk, heel gemakkelijk. Met de bus of metro bent u zonder lang wachten op de volgende bestemming. (Twee vrouwen hebben gereisd)

Een onderdompeling in de geschiedenis op een drukke plek, de tijd die nodig is voor een bezoek waar je veel van leert

Heel leuk, Paolo de erg grappige en interessante gids. Aanbevolen