Wenen
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Wenen

Bekijk alle tours en activiteiten in Wenen

Wenen: 10 hoogtepunten

In Wenen glanst de historie in al haar rijkdom, zie je de meest verfijnde architectuur van Europa en de topattracties van Oostenrijk. Neem tussen je worst en schnitzel tijd voor de volgende hoogtepunten!

Hofburg

Zeven eeuwen lang was het Hofburg het centrum van de Habsburgse macht. Ga op zondag om het jongenskoor van Wenen te zien zingen.

Schloss Schönbrunn

Op het landgoed van Schloss Schönbrunn, het zomerverblijf van de Habsburgers, staan een dierentuin, Romeinse ruïnes, een tropische kas en veel meer.

Albertina

Het Albertina staat op het landgoed van het Hofburg, dus is perfect te bezoeken na je tour door het paleis. Binnen zie je de meest waardevolle collectie illustraties ter wereld.

Wiener Rathaus

Het neogotische stadhuis is een van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad, maar je vindt er ook de historische Rathauskeller - een van de beste restaurants van Wenen!

Wiener Staatsoper

De Weense Staatsopera is de residentie van het fantastische Weense operagezelschap. Bijna nooit zie je hier twee dagen achter elkaar hetzelfe!

Madame Tussauds

Bezoekers kunnen hier de groten de Aarde ontmoeten, en in de Weense Madame Tussauds zul je ongetwijfeld ook een paar Oostenrijkers zien die je niet herkent!

Stephansdom

De Stephansdom, met zijn enorme kerkklokken en de beroemde lichamen in de catacomben, is niet te missen bij een bezoek aan Wenen.

Leopold Museum

Je vindt het Leopold in het Museumsquartier. Hier zie je een van de grootste collecties Oostenrijkse kunst, met beroemd werk van Egon Schiele en Gustav Klimt.

Mozarthaus

Mozart woonde er slechts drie jaar, maar het Mozarthaus is zijn enige thuis dat nog overeind staat. De centrale locatie maakt het de ideale plek voor een tentoonstelling over zijn leven en werk.

Joods museum

Het Joods museum brengt inzicht in de bewogen geschiedenis van het joodse leven in Wenen. Het museum kent twee locaties: Dorotheergasse en Judenplatz.

Wenen: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen?

Je kunt de hoogtepunten van Wenen in 3 of 4 dagen zien, maar een langere stedentrip is de moeite waard - dan kun je de tentoonstellingen, concerten en cultuur werkelijk ervaren.

Vervoer in de stad

Wenen heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. Een auto huren is niet nodig, dankzij de bussen, trams, treinen en relatief nieuwe metro. Taxi's zijn betaalbaar en de stad is fietsvriendelijk - misschien beter 2 wielen huren, dus!

Tips & informatie

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +43
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hele jaar door!

Activiteiten in Wenen

De must-see bezienswaardigheden in Wenen

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gezellige avond met uitstekende muziek in een speciale omgeving

Geboekt inclusief diner. Diner was prima. Vriendelijk personeel. Omgeving prachtig en geeft een authentiek gevoel. Concert met een populair klassiek inslag maar prima uitgevoerd

Wenen: Concert in Kursalon met Dinner Beoordeeld door Emiel, 01-01-2017

de Vienna pas is handig en relatief voordelig om veel te gaan zien

De Vienna pas is handig om in Wenen veel bezienswaardigheden te gaan bekijken. Wel beperkte tijden om deze af te halen bij de luchthaven of in het centrum (Opern)

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 27-12-2016

Fantastisch monument en plaats van bezinning in deze onzekere tijden.

Wij hebben genoten van dit cultureel, historisch en godsdienstig prachtstuk. Ook even tot bezinning gekomen n.a.v. de gebeurtenissen in Berlijn. Wij blijven naar buitenkomen en zijn niet bang van enkele fanatiekelingen... Veel steun toegewenst aan iedereen in Berlijn.

Stephansdom: toren, catacombes & tourticket Beoordeeld door Patrick, 23-12-2016

Mooie tentoonstelling door de tijden heen

Een ticket op voorhand is heel gemakkelijk. Maar toch heb ik een bedenking waarom dat nodig is? De medewerker stuur je toch met je voucher naar het loket om te verwisselen in 1 ticket . Dan moet je toch weer in de rij staan. Dus kan je evengoed ter plaatse het ticket aankopen. Iemand daar een antwoord op?

Kunsthistorisches Museum en Rijksschatkamer Tickets Beoordeeld door Ginette, 02-12-2016

Een absolute aanrader als je van klassieke muziek houdt.

De uitvoering van het requiem van Mozart was letterlijk adembenemend. Er werd zo zuiver en helder gezonden zodat de muziek echt binnen kwam. De sfeer in deze Karlskerk past ook bij de muziek. Een aanrader voor de klassiek muziek liefhebber.

Wenen: Concert van het Requiem van Mozart in… Beoordeeld door J.C., 24-10-2016

Wenen
4.4
Gebaseerd op 2.768 beoordelingen van GetYourGuide-klanten