Belevingen in

Wenen

Laat je verleiden door historische weelde, prachtige architectuur en misschien wel de gezelligste cafés van Europa.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen: 10 hoogtepunten

In Wenen glanst de historie in al haar rijkdom, zie je de meest verfijnde architectuur van Europa en de topattracties van Oostenrijk. Neem tussen je worst en schnitzel tijd voor de volgende hoogtepunten!

 • Hofburg

  1. Hofburg

  Zeven eeuwen lang was het Hofburg het centrum van de Habsburgse macht. Ga op zondag om het jongenskoor van Wenen te zien zingen.

 • Schloss Schönbrunn

  2. Schloss Schönbrunn

  Op het landgoed van Schloss Schönbrunn, het zomerverblijf van de Habsburgers, staan een dierentuin, Romeinse ruïnes, een tropische kas en veel meer.

 • Albertina

  3. Albertina

  Het Albertina staat op het landgoed van het Hofburg, dus is perfect te bezoeken na je tour door het paleis. Binnen zie je de meest waardevolle collectie illustraties ter wereld.

 • Wiener Rathaus

  4. Wiener Rathaus

  Het neogotische stadhuis is een van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad, maar je vindt er ook de historische Rathauskeller - een van de beste restaurants van Wenen!

 • Wiener Staatsoper

  5. Wiener Staatsoper

  De Weense Staatsopera is de residentie van het fantastische Weense operagezelschap. Bijna nooit zie je hier twee dagen achter elkaar hetzelfe!

 • Madame Tussauds

  6. Madame Tussauds

  Bezoekers kunnen hier de groten de Aarde ontmoeten, en in de Weense Madame Tussauds zul je ongetwijfeld ook een paar Oostenrijkers zien die je niet herkent!

 • Stephansdom

  7. Stephansdom

  De Stephansdom, met zijn enorme kerkklokken en de beroemde lichamen in de catacomben, is niet te missen bij een bezoek aan Wenen.

 • Leopold Museum

  8. Leopold Museum

  Je vindt het Leopold in het Museumsquartier. Hier zie je een van de grootste collecties Oostenrijkse kunst, met beroemd werk van Egon Schiele en Gustav Klimt.

 • Mozarthaus

  9. Mozarthaus

  Mozart woonde er slechts drie jaar, maar het Mozarthaus is zijn enige thuis dat nog overeind staat. De centrale locatie maakt het de ideale plek voor een tentoonstelling over zijn leven en werk.

 • Joods museum

  10. Joods museum

  Het Joods museum brengt inzicht in de bewogen geschiedenis van het joodse leven in Wenen. Het museum kent twee locaties: Dorotheergasse en Judenplatz.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen?

  Je kunt de hoogtepunten van Wenen in 3 of 4 dagen zien, maar een langere stedentrip is de moeite waard - dan kun je de tentoonstellingen, concerten en cultuur werkelijk ervaren.

 • Vervoer in de stad

  Wenen heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. Een auto huren is niet nodig, dankzij de bussen, trams, treinen en relatief nieuwe metro. Taxi's zijn betaalbaar en de stad is fietsvriendelijk - misschien beter 2 wielen huren, dus!

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +43
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hele jaar door!

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 31.976 beoordelingen

Prachtig Schloss een echte aanrader. De gids was zeer gepassioneerd en vertelde veel en leuke anekdotes. Met de oortjes kon je de gids goed horen ondanks dat het best druk was. Is wat duurder dan een eigen tour met oortjes maar zeer de moeite waard.

Wij hadden het geluk een prima gids gehad te hebben. Ze had echt plezier in het werk wat ze deed. Rondgang door het paleis en de giga tuin. Mijn pech dat ik een defect meeluister apparaat had maar des ondank het prima kon volgen.

Fantastische gids (Horst Harrer), interessante rondleiding en mooie fietstocht! Ideaal om deze op de dag van aankomst te doen, want je hebt onmiddellijk een goed beeld over de stad! Een absolute aanrader!!

Good way to discover Vienna before walking a lot of kilometres. Price is also fair since you can keep the bike till the evening. Also the guide gives you some tips for what to see.

What an expierance these artist gave it their all and they made the music flow in such a way that it was like magic thank you for the evening you made a dream come true