Wenen
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Wenen

Bekijk alle tours en activiteiten in Wenen

Wenen: 10 hoogtepunten

In Wenen glanst de historie in al haar rijkdom, zie je de meest verfijnde architectuur van Europa en de topattracties van Oostenrijk. Neem tussen je worst en schnitzel tijd voor de volgende hoogtepunten!

Hofburg

Zeven eeuwen lang was het Hofburg het centrum van de Habsburgse macht. Ga op zondag om het jongenskoor van Wenen te zien zingen.

Schloss Schönbrunn

Op het landgoed van Schloss Schönbrunn, het zomerverblijf van de Habsburgers, staan een dierentuin, Romeinse ruïnes, een tropische kas en veel meer.

Albertina

Het Albertina staat op het landgoed van het Hofburg, dus is perfect te bezoeken na je tour door het paleis. Binnen zie je de meest waardevolle collectie illustraties ter wereld.

Wiener Rathaus

Het neogotische stadhuis is een van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad, maar je vindt er ook de historische Rathauskeller - een van de beste restaurants van Wenen!

Wiener Staatsoper

De Weense Staatsopera is de residentie van het fantastische Weense operagezelschap. Bijna nooit zie je hier twee dagen achter elkaar hetzelfe!

Madame Tussauds

Bezoekers kunnen hier de groten de Aarde ontmoeten, en in de Weense Madame Tussauds zul je ongetwijfeld ook een paar Oostenrijkers zien die je niet herkent!

Stephansdom

De Stephansdom, met zijn enorme kerkklokken en de beroemde lichamen in de catacomben, is niet te missen bij een bezoek aan Wenen.

Leopold Museum

Je vindt het Leopold in het Museumsquartier. Hier zie je een van de grootste collecties Oostenrijkse kunst, met beroemd werk van Egon Schiele en Gustav Klimt.

Mozarthaus

Mozart woonde er slechts drie jaar, maar het Mozarthaus is zijn enige thuis dat nog overeind staat. De centrale locatie maakt het de ideale plek voor een tentoonstelling over zijn leven en werk.

Joods museum

Het Joods museum brengt inzicht in de bewogen geschiedenis van het joodse leven in Wenen. Het museum kent twee locaties: Dorotheergasse en Judenplatz.

Wenen: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen?

Je kunt de hoogtepunten van Wenen in 3 of 4 dagen zien, maar een langere stedentrip is de moeite waard - dan kun je de tentoonstellingen, concerten en cultuur werkelijk ervaren.

Vervoer in de stad

Wenen heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. Een auto huren is niet nodig, dankzij de bussen, trams, treinen en relatief nieuwe metro. Taxi's zijn betaalbaar en de stad is fietsvriendelijk - misschien beter 2 wielen huren, dus!

Tips & informatie

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +43
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hele jaar door!

Activiteiten in Wenen

De must-see bezienswaardigheden in Wenen

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Mooie tentoonstelling door de tijden heen

Een ticket op voorhand is heel gemakkelijk. Maar toch heb ik een bedenking waarom dat nodig is? De medewerker stuur je toch met je voucher naar het loket om te verwisselen in 1 ticket . Dan moet je toch weer in de rij staan. Dus kan je evengoed ter plaatse het ticket aankopen. Iemand daar een antwoord op?

Kunsthistorisches Museum en Rijksschatkamer Tickets Beoordeeld door Ginette, 02-12-2016

Een absolute aanrader als je van klassieke muziek houdt.

De uitvoering van het requiem van Mozart was letterlijk adembenemend. Er werd zo zuiver en helder gezonden zodat de muziek echt binnen kwam. De sfeer in deze Karlskerk past ook bij de muziek. Een aanrader voor de klassiek muziek liefhebber.

Wenen: Concert van het Requiem van Mozart in… Beoordeeld door J.C., 24-10-2016

de Vienna Card maakt je vakantie in Wenen tot een feest.

We hebben de Vienna Card vooral gebruikt in het openbaar vervoer. Wenen heeft een goed metronet, waar je met de Card gratis gebruik van kan maken.

Zie meer en betaal minder: Vienna Card Beoordeeld door Koos, 17-09-2016

Leuke kennismaking met de Oostenrijkse keuken

Supertof bediend en lekker eten! Zeker voor herhaling vatbaar. Wegens tijdsgebrek was het voor ons ook gemakkelijk dat we niet op zoek moesten gaan naar typische Weense gerechten

Wenen: culinaire ervaring bij Kronprinz Rudolph Beoordeeld door shiwah, 11-09-2016

Een echt leuke avond uit in een prachtige omgeving.

De dirigent maakte de avond. Je kon zien dat iedereen een leuke avond had, zowel de gasten als de performers.

Wenen Mozartconcert In De Gouden Hal Beoordeeld door Pamela, 06-09-2016

Wenen
4.4
Gebaseerd op 2.768 beoordelingen van GetYourGuide-klanten