Mariakerk

Oude Stad van Krakau wandeltocht met gids

Product ID: 11133

Vanaf € 14,28 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
3 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Fascinerende wandeling met gids door de Oude Stad van Krakau
  • Loop langs de middeleeuwse Royal Route, net zoals de leden van het koninklijk huis dat vroeger deden
  • Bekijk de Barbakan, een van de drie laatste versterkte buitenposten in Europa
  • Bezoek de grootste markt in Europa
  • Leer tijdens de wandeling meer over de Poolse geschiedenis, legenden, gebruiken en leuke weetjes
  • Bespreek de sociale en economische situatie in Polen terwijl je geniet van een kopje koffie
Overzicht
Ontdek het verleden en heden van Polen tijdens een wandeltocht langs de middeleeuwse Royal Route van Krakau's Oude Stad. Beleef lokale cultuur tijdens een bezoek aan het grootste plein van Europa, de buitenpost Barbakan en het Kasteel van Wawel.
Wat te verwachten
Stap terug in de tijd als je wandeling door de oude binnenstad van Krakau. Niet alleen zal je de ervaring van de charme van de middeleeuwse architectuur, maar uw professioneel en deskundig stadsgids zal je leren over de geschiedenis van Polen, unieke symbolen en tradities, leuke weetjes en ook langs de weg.

De oude stad Krakow zet apart van de rest van Polen. De oorspronkelijke middeleeuwse stratenpatroon, prachtige architectuur, en onderscheidende sfeer maken de oude binnenstad een plezierige plek voor zowel geschiedenisliefhebbers en fun-zoekers.

Het hoogtepunt van de oude stad is de Koninklijke Route, een indrukwekkende herinnering aan de Gouden Eeuw in de geschiedenis van Krakau toen de stad was de hoofdstad van Polen. Je reist langs deze ceremoniële route net als koning, aristocraten en gewaardeerde gasten deed voor ceremonies en parades. Het begint in het noordelijke deel van de oude stad in St. Florian's Church, die de relieken van de patroonheilige van Polen, St. Florian bevat.

De historische pad gaat verder op 3 straten, Floriańska, Grodzka, en Kanonicza. U passeert vele opmerkelijke bezienswaardigheden en monumenten langs de weg, met inbegrip van de middeleeuwse Barbican. Gebouwd in 1499, is een van de slechts drie versterkte voorposten van zijn soort nog steeds in Europa (en de best bewaarde). U vindt er ook een wandeling door St. Florian's Gate, een indrukwekkende gotische toren. Het is de originele ingang van de stad, en het enige resterende van de 8 middeleeuwse stadspoorten.

Vervolgens krijgt u de Grote Markt, dat ligt in de buurt van het centrum van de Koninklijke Route te bezoeken. Dit is het grootste middeleeuwse plein van Europa en de thuisbasis van vele historische gebouwen. Onder andere vindt u de Mariakerk, waarin u de oudste en grootste gotische altaarstuk in de wereld, gesneden door Wit Stwosz kunt bewonderen zien. Het centrale kenmerk van het plein is de Sukiennice, een Renaissance Lakenhal met prachtige arcades ontworpen door de Italiaanse architect JM Padovano. Er zijn ook interessante musea gevestigd op het Plein, met inbegrip van het Historisch Museum van de Stad van Krakau en de International Culture Center.

De Koninklijke Route tot een einde komt aan de voet van de Wawel heuvel, van waaruit u kunt opzoeken en bewonder de koninklijke burcht Wawel. Ontdek deze indrukwekkende oude residentie van de Poolse monarchen gebouwd in de 14e eeuw en avontuur in het hol van de Dragon's hieronder, een grot waarin de legendarische Wawel Dragon wordt gezegd te hebben geleefd. Het kasteel heeft een fantastische collectie wandtapijten, meubelen, oorlog trofeeën en Oosterse kunst. De prachtige Royal Private Apartments en Crown Treasury zijn een must, net als de kathedraal Basiliek van de Heiligen Stanisław en Vaclav, de traditionele kroning en de begraafplaats van Poolse koningen.

De oude binnenstad van Krakau Walking Tour zal ook een bezoek aan de wijk Jagiellonian University, de thuisbasis van de oudste universiteit in Polen, en het prachtige Planty Park bevatten. Het park cirkels de oude stad waar de oude middeleeuwse stadsmuren gebruikt om op te staan. U krijgt een 1/2 uur koffiepauze aan uw collega-wandelaars meedoen in de discussie over de sociale en economische situatie in Polen hebben.
Inbegrepen
  • Engelstalige gids
Niet inbegrepen
  • Toegangsbewijzen
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Ontmoetingspunt: SeeKrakow Tourist Information Point (Krakow TIP), 6 Floriańska St., 15 minuten voor de tour. (Openen in Google Maps)

Vanaf € 14,28 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (9 Beoordelingen)

Georganiseerd door

SeeKrakow

Product ID: 11133